Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan ‘Rakka operasyonu’ için referandum çağrısı

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Rakka operasyonu’ için referandum çağrısı

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Suriye’de Bab’ın ardından Rakka’ya yöneleceği yönünde yaptığı açıklamalara tepki gösterdi, Rakka’ya operasyonun halka sorulmasını istedi. Kılıçdaroğlu, “Türk ordusu Rakka’ya gitsin mi gitmesin mi 15 gün içinde referandum yapalım” dedi.

Türkiye’nin “Fırat Kalkanı” adı ile Suriye’de devam eden operasyonuna ve operasyonun Bab ayağına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Suriye politikasını eleştirdi ve referandum çağrısı yaptı.

Dün Savunma Bakanlığı, Bab’dan sonra Rakka’ya operasyon düzenlenebileceğini açıklamıştı.

Buna tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

El Bab’dan sonra bir yere gidilmeyecek. Gidilmesi yeni şehitlerin gelmesi Türkiye’ye büyük acı verir. Rakka’da ne işimiz var? Çok istiyorlarsa kendi çocuklarını göndersinler. Rakka dediğiniz, 180 kilometre daha içeri gireceksiniz.

Suriye’den çekilmekten bahsetmediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Zaten bizim çekilmemiz neresinden baksanız 10 yıl. Çekildiğimizde kimin dolduracağı belli değil orayı” dedi.

“Daha içeri girmek kadar büyük hata olamaz” diye devam eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Başka ülkelerin kara kuvvetleri olmayı mı göze alıyorsunuz. Bu kadar büyük bir hata olamaz. Başka bir koridor açacakmışız. PYD bölgesinden Rakka’ya gidecekmişiz. Nasıl ve niçin gideceksin? IŞİD’le mücadele edecekmişiz. Önce kendi ülkendeki IŞİD’le mücadele et. Güvenli bölge oluşturduk tamam ona biz de evet dedik. El Bab’da koy sınırını oraya mesele yok. Suriyelileri götür oraya yerleştir. Ev yap, okul yap, hastane yap, insanlar oraya yerleşsinler.

“Rakka’ya gidin diye kim talimat verdi?” diye soran CHP lider, referandum çağrısı yaptı:

Onun için gidelim referanduma çağrı yapıyorum hükümete. Türk ordusu Rakka’ya gitsin mi gitmesin mi 15 gün içinde referandum yapalım. Ankara’da oturan bu beylerin çocuklarından hangisi askere gitti. Gariban Anadolu kadınının evladı üstünden ahkam kesiyorlar.




Önceki Haber
Müdüründen şikayetçi olduğu için işten çıkarılan kadın davayı kazandı
Sonraki Haber
Hırvatların Kürtlüğü üzerine