Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan ‘tek adam’ uyarısı: Faturayı bütün Türkiye öder

Kılıçdaroğlu’ndan ‘tek adam’ uyarısı: Faturayı bütün Türkiye öder

HABER MERKEZİ – 16 Nisan’daki ‘Başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumuna ilişkin konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Tek adam rejiminde bir kişi hata yaparsa faturayı bütün Türkiye öder. Böyle bir macera içine Türkiye sürüklenmemeli” uyarısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Bugün 28 Şubat… Postmodern darbe yaşamıştık. Herkesin görüşüne saygımız var. Herkesin inancına saygımız var. Devlet vatandaşına hizmet eder. 28 Şubat darbesine ne kadar karşıysak 20 Temmuz darbesine de o kadar karşıyız. 28 Şubat’ta 139 akademisyen, 20 Temmuz’dan sonra 4811 akademisyen görevinden alındı. Kamudan ihraç edilen personel sayısı 127 bin kişiyi aştı. Hapishaneler tıka basa dolu.

İbrahim Kaboğlu… Sadece Türkiye’de değil, Fransa’da da ders veriyor. Pasaportuna da el koydular. Türkiye’yi yarı açık cezaevine getirdiler. Kaboğlu’nun ne günahı var? Efendim ‘Kurunun yanında yaş da yanar’ diyor Sayın Başbakan… Nasıl bir mantıktır bu? 20’ye yakın intihar var. En son Adana’da bir öğretim üyesi…

Referandum önerileri

Bizim çocuklarımız Suriye’de Suriye için şehit oluyorlar. Onların gençleri Suriye’de. Nasıl oluyor bu? Üstelik iş bulup çalışıyorlar, bizim çocuklarımıza iş kapıları kapanıyor. İşsiz genç arkadaşım hala isyan etmeyecek misin? Bu düzene hayır demeyecek misin? Hadi Suriyeliler geldi, olabilir savaştan kaçtılar. Kamplarda tutarsın. 81 ilde Suriyeli var. Bakalım kamplarda… İşyeri açıyor, hadi açsın vergi vermiyor. Esnaf kardeşim bu düzene hayır demeyecek misin? Şimdi vatandaşlık hakkı verecekler. İnsaf… İstiyorlarsa referanduma gidelim; vatandaşlık verilsin mi, verilmesin mi?

Şimdi ‘Rakka’ya gideceğiz’ diye tutturmuşlar. Gel referandum yapalım: Bu ülkenin gariban çocukları Rakka’ya gitsin mi, gitmesin mi?

‘Faturayı bütün Türkiye öder’

Tek adam rejiminde bir kişi hata yaparsa faturayı bütün Türkiye öder. Böyle bir macera içine Türkiye sürüklenmemeli. Hata kavramı insana mahsus. İnsanoğlu aklıyla hareket eder. Akıl akıldan üstündür. TBMM o nedenle çok önemlidir. Şimdi bu yetkiyi alıyorsunuz.

Evet oyunun vebali ağırdır. Bu kadar yetki bir kişiye verilmez, ‘Hayır’ diyeceksiniz. Hayır oyunun hiçbir vebali yok. Huzur içinde kullanabilirsiniz.