Ana SayfaGüncelKızına cinsel istismarda bulundu, tahliye edildi, dava öncesinde de ortadan kayboldu

Kızına cinsel istismarda bulundu, tahliye edildi, dava öncesinde de ortadan kayboldu

HABER MERKEZİ – 12 yaşındaki kızını sistematik cinsel istismara maruz bıraktığı için tutuklu olarak yargılanan Abdurrrahman T.’nin tahliye edildiği, 16 Şubat’ta görülecek dava öncesi ise ortadan kaybolduğu öğrenildi.

Ağrı’nın Patnos ilçesinde yaşayan Abdurrrahman T.’nin 12 yaşındaki kızını sistematik olarak cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıkmış ve bunun üzerine eşi konuyu yargıya taşımıştı.

Gazete Şujin’in haberine göre 2010 yılında Erciş Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın sonuçlanması sonrasında hakkında 20 yıl hapis cezası verilen Abdurrahman T. tahliye edildi.

16 Şubat’a Erciş Ağır Ceza Mahkemesinde davası görülecek olan Abdurrahman T.’nin tahliyeden sonra ortadan kaybolduğu öğrenildi.

Ne olmuştu?

Abdurrahman T.’ye eşinin şikayette bulunması üzerine dava açılmış ve 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

2014 yılında yürürlüğe giren ‘Cinsel dokunulmazlığa karşı suçların yeniden düzenlenmesi kanunu’ kapsamında suçu yeniden değerlendiren Yargıtay, 2010 yılında verilen kararı bozarak Abdurahman’ın daha çok ceza alması için yeniden yargılanmasının yolunu açmıştı.

Patnos Sulh Ceza Mahkemesi’nde yürütülen soruşturma sonrasında Yargıtay kararı beklenilmeden Abdurrahman T.’nin tahliye edildiği açığa çıkmıştı.

Previous post
Aşırı soğuk ve sıcak neden acı verir?
Next post
Türkiye'nin eğitim sisteminde felsefe 'fazlalık' oldu: Atama yapılmayacak