Ana SayfaGüncelKürkçü’den HDP’li seçmenden ‘Evet’ oyu isteyen Erdoğan’a yanıt

Kürkçü’den HDP’li seçmenden ‘Evet’ oyu isteyen Erdoğan’a yanıt

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, referandum için HDP’li seçmenden ‘Evet’ oyu isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Erdoğan aç tavuğun rüyasında kendisini darı ambarında görmesi gibi HDP’lierin kendisine evet diyeceğini düşünüyor. Erdoğan’a Kürt halkı çok şans verdi. Artık deniz bitti” sözleriyle yanıt verdi.

HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü,  ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın HDP’li seçmenlerden de ‘Evet’ oyu istemesine yanıt verdi.

HDP’nin ‘Hayır’ kampanyası kapsamında İzmir’de düzenlenen halk toplantısına katılan Kürkçü, Erdoğan’a “Kürt halkı çok şans verdi. Artık deniz bitti” diye seslendi.

Kürkçü şunları söyledi:

Zulme, esarete ve Kürtlerin sömürgeleştirilmesine hayır diyeceğiz. Asla yılmayacağız. Cumhurbaşkanının bir anket müptelası olduğunu biliyoruz. Sabah kalkıyor anketlere bakıyor akşam yatağında anket sonuçları ile uyuyor. O anketler son 3 aydır Erdoğan’a şunu diyor; halk sana hayır diyor o buna inanmak istemiyor.

Erdoğan bir haftadır Kürdistan’ın çevre ilçelerinde dolaşırken ne diyor ‘AKP, MHP, CHP’liden ve hatta HDP’li kardeşimden evet bekliyorum’ Tayip Erdoğan aç tavuğun rüyasında kendisini darı ambarında görmesi gibi HDP’lierin kendisine evet diyeceğini düşünüyor. Ama HDP’liler bu meseleyi ilk kez düşünmüyorlar. Tayip Erdoğan’a Kürt halkı çok şans verdi. Artık deniz bitti.

Bilal’in anlayabileceği şekilde anlatmamız gerekir. Biliyorsunuz Bilal tane tane anlatmayınca anlamıyor. Osmanlı padişahlarının bile böyle bir yetkisi yoktu. Eğer biz 16 Nisan’da Tayip Erdoğan, Devlet Bahçeli ve kontrgerilla ortaklığına hayır ve kırmızı kartı gösterebilirsek o zaman her şeye yeni baştan başlayacağız. 16 Nisan’da Erdoğan’a sevilmiyorsun, istenmiyorsun, bizi yönetmeye layık değilsin başımızdan git. Sana hayır diyoruz diyeceğiz.