Ana SayfaGüncelKurtulmuş’tan Hürriyet’in haberine: “Manşetlerle ne TSK’ya ne hükümete ayar verebilirler”

Kurtulmuş’tan Hürriyet’in haberine: “Manşetlerle ne TSK’ya ne hükümete ayar verebilirler”

HABER MERKEZİ – Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hürriyet’te Hande Fırat imzasıyla yayımlanan ‘Karargah Rahatsız’ haberine dair, “Türkiye eski Türkiye değildir. Herkes söylediklerine dikkat etmesi lazım. Manşet atarak ne TSK’ya ayar vermek, ne hükümete ayar vermek mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Kurtulmuş, tartışma yaratan Hürriyet gazetesinde Hande Fırat imzasıyla yayımlanan ‘Karargah Rahatsız’ haberine ilişkin şunları söyledi:

Bu manşetin karargah rahatsız şekilde algılanmaması gerek. Birileri 15 Temmuz’dan sonra TSK’nın yeniden itibar kazanarak operasyonlar yapmasından ve bu operasyonlardan da başarı kazanmasında birileri şüphesiz rahatsız oluyor.

Türk silahlı kuvvetlerimiz asla siyasetin içine çekilemez. Türkiye eski Türkiye değildir. Herkes söylediklerine dikkat etmesi lazım. Öyle manşet atarak ayar vermesi mümkün değildir. Herhangi bir şekilde manşet atarak ne TSK’ya ayar vermek, ne hükümete ayar vermek mümkün değildir. Köprünün altından çok sular aktı. Hükümet, milletin vermiş olduğu yetkiye dayanarak işinin başındadır. Türk Silahlı Kuvetleri’ni kimsenin siyasetin içine sokması mümkün değildir. Zamanında yapılan Türk Silahlı Kuvvetleri’ni itibarsızlaştırma çalışmalarının ülkeye ne kadar zarar verdiği ortadadır.

  Hürriyet'in ‘Karargah Rahatsız’ manşetine soruşturma

‘Kürdistan Bayrağı’ tartışması 

Kurtulmuş, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bayrağı’nın Atatürk Havalimanı’nda göndere çekilmesiyle ilgili sorulan bir soruya, “Bilgiyi düzeltmek lazım. Bu ilk kez yapılmıyor. Sayın Barzani Türkiye’ye ne zaman geldiyse o bayrak asılmıştır. Daha önceki ziyaretlerde de uygulanmıştır. Diplomatik olarak da uygundur” diye cevap verdi.