Ana SayfaGüncelKurtulmuş’tan Varlık Fonu açıklaması

Kurtulmuş’tan Varlık Fonu açıklaması

HABER MERKEZİ – Bakanlar Kurulu’nun ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, birçok kamu kuruluşunun Türkiye Varlık Fonu’na aktarılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ahmet Türk’ün ‘çözüm’ mesajına da cevap veren Kurtulmuş, ‘başkanlığı’ getirecek olan anayasa değişikliği referandumuna ilişkin de önemli açıklamalar yaptı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu’nun ardından düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Varlık Fonu

Kurtulmuş, aralarında Ziraat Bankası ve Borsa İstanbul’un da olduğu kamuya ait birçok kuruluşun yanında, çoğunluğu turizm bölgelerinde toplam 2.3 milyon metrekare Hazine arazisinin Türkiye Varlık Fonu’na aktarılmasına ilişkin şunları söyledi:

Burada büyük kamu şirketlerinin daha etkin bir şekilde yönetilmesi söz konusudur. Devletin elinde kuvvetli bir kaynak oluşturulması savunulmaktadır. Ekonomik salvolara karşı daha dinamik bir yapıya kavuşması öngörülmektedir.

Mühim olan kamunun elinde varlık fonunun oluşturulmasıdır. Bu Türkiye ekonomisinin gücünü göstermek, kuvvetlenmesini sağlamak için garanti mahiyetinde olan bir fondur. Bu fonun aktarılmasının amacı, daha etkin kullanılmasını sağlamaktır.

Varlık Fonu eleştirilerine de cevap veren Kurtulmuş şunları söyledi:

Bu kuruluşların etkin yönetimi sağlanacak. Duyunu Umumiye sözü yanlıştır. Varlık Fonu zaten millidir. Yanlış, yersiz bir benzetmedir.

  Bodrum'dan Kuşadası'na, Antalya'dan İstanbul'a: Hazine arazileri Varlık Fonu'na aktarıldı

‘Referandum, açık, şeffaf, demokratik bir yarış’

Başbakan Yardımcısı, ‘Başkanlık sistemi’ni de içeren anayasa değişiklik referandumuna ilişkin şunları söyledi:

Bu halkoylaması sandığının ortada olması da Türk demokrasisinin gücünü göstermektedir. Kimisi evet, kimisi hayır diyecek. Bu parti seçimi değildir. Herkes evet ya da hayır diyecekse kampanya sürecinde ortaya koyacaktır. Açık, şeffaf, demokratik bir yarıştır. Biz pozitif bir kampanya yürütüyoruz. Biz eveti anlatacağız. Söz de karar da milletindir.

  Propaganda ölçütleri: TRT konuşmalarında 'Evet'e 70, 'Hayır'a 40 dakika süre

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anayasa değişikliğinin halka sunulması için halen imza atmadığına ilişkin şunları söyledi:

Kendi iradesidir. Kanaatimize göre tamamını onaylayacak ve referandum tarihi belli olacaktır.

Ahmet Türk’ün sözlerine cevap

Kurtulmuş, geçtiğimiz hafta tahliye olan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ün dün yaptığı ‘çözüm’ açıklamasına yanıt da verdi:

Sayın Ahmet Türk’ün sözlerine destek verilmesi kanaatindeyiz, ancak geç olmuştur. Tüm akil siyasetçilerin bu terör örgütünün bertaraf edilmesine katkı sunması gerekir.

  Ahmet Türk: Bugün bütün halklar için birlik dönemidir

 

 

Previous post
🎵 | Ceylan Ertem’den ‘Yine de Amin’
Next post
Gerekçe 'güvenlik': Tutuklu eşbaşkanın ailesiyle görüşmesine izin yok