Ana SayfaGüncelMahkemeden emsal karar: Eşini yakarak öldüren erkeğe ‘indirimsiz’ müebbet

Mahkemeden emsal karar: Eşini yakarak öldüren erkeğe ‘indirimsiz’ müebbet

HABER MERKEZİ – Mersin’de eşi Emine Akdoğan’ı yakarak katleden Halil İbrahim Akdoğan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mersin’de 22 Mayıs 2016’da eşi Emine Akdoğan’ı üzerine benzin döküp yakarak öldüren Halil İbrahim Akdoğan’ın yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

‘Eşe karşı canavarca hisle kasten yakarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Halil İbrahim, Bursa E Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Mersin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına katıldı.

Sanıktan ‘indirim’ talebi

Sanık Akdoğan savunmasında eşi tarafından ‘tahrik’ edildiğini ileri sürerek, “Bana hakaret ve küfür etti, kendimi kaybettim. Keşke ben ölseydim eşim yaşasaydı” diyerek ‘tahrik indirimi’ talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, kadın cinayetlerine emsal oluşturacak bir karara vararak, indirime gitmeksizin ağırlaştırmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

“Emsal teşkil edecek bir karar”

Emine Akdoğan’ın ailesinin avukatı Özlem Bulunmaz kararın Türkiye için emsal teşkil edeceğini belirterek şu yorumda bulundu:

Karar, verilebilecek en ağır karar. Dileriz ki kadın cinayetleri bu karardan sonra son bulacaktır. Henüz kesinleşmemiş olduğunu belirtiyoruz ancak ağırlaştırılmış müebbet kararı ile birlikte herhangi bir tahrik ve indirim de uygulanmadı” dedi.

 

Previous post
Gazeteci Selahattin Aslan serbest bırakıldı
Next post
DİTİB krizi büyüyor: Almanya'da Başbakan Yıldırım'a tutuklama istemi