Ana SayfaÇalışma YaşamıMalatya’da ihraçlara karşı direnenler yerlerde sürüklendi

Malatya’da ihraçlara karşı direnenler yerlerde sürüklendi

HABER MERKEZİ – KHK’yle görevden uzaklaştırılan KESK üyeleri ile onlara destek için Malatya’ya gelen 3 kişi yerlerde sürüklenerek alıkonuldu. Alıkonulanlar arasında 3 aydır Ankara’da eylemlerini sürdüren Nuriye Gülmen de vardı.

Malatya’da OHAL Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) ile görevden uzaklaştırılan Eğitim-Sen ve SES üyelerinin 4 haftadır Emeksiz Meydanı’nda “İşimi ve Ekmeğimi Geri İstiyorum” sloganıyla düzenlediği eyleme polis müdahale etti.

Meydanda 23’üncü kez bir araya gelen Özkan Karataş, Erdoğan Canpolat, Cengiz Uğurlu ve Umut Sertaç Ökdemir’e; Bodrum’da ihraç edilen Engin Karataş, Antalya’da ihraç edilen öğretmen Sibel Balaç ile Ankara’da tek başına yaptığı eylemlerle tüm Türkiye’nin tanıdığı ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen de destek verdi.

Emeksiz Meydanı’ndaki oturma eyleminde konuşan Gülmen, şunları söyledi:

Malatya halkı bizler OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lerle işlerinden atılan devrimci, demokrat kamu emekçileriyiz. AKP iktidarı hiçbir soruşturma yürütmeden bir gün içerisinde işimizi elimizden aldı. Tüm halka OHAL’le teslimiyeti dayatıyor. Biz bu teslimiyeti kabul etmiyoruz. Bugüne kadar onurumuzla emeğimizle çalıştık. İşimizden atıldığımız güne kadar halkın ve emekçilerin yanında olduk. Bugün kendi hakkımızı geri almak için ekmeğimize sahip çıkmak için oturma eylemi yapıyoruz.

Gülmen’in konuşmasının ardından ise polisler eylem yapanları yerde sürükleyerek gözaltına alıp araca bindirdi.

Balat’a gözaltı işlemi yapıldı

Daha sonra serbest bırakılan Gülmen, Malatya’ya 25 gündür direnen kamu emekçilerine destek olmak için gittiğini belirtirken, Sibel Balat’a gözaltı işlemi yapıldığını, kendisi dahil beş kişinin ise alıkonularak haklarında Kabahatler Kanunu’ndan işlem yapıldığını aktardı.

bianet’e konuşan Gülmen, gözaltı işlemi yapılan Balat’ın sağlık muayenesi için götürüldüğü hastanede doktorların gözü önünde polislerce yerlerde sürüklendiği bilgisini de aktardı.