Ana SayfaGüncelMHP’li Oğan: 15 Temmuz’dan beri esnafa silahlı eğitim veriliyor

MHP’li Oğan: 15 Temmuz’dan beri esnafa silahlı eğitim veriliyor

HABER MERKEZİ – MHP’nin muhalif kanadından Sinan Oğan, 15 Temmuz’un ardından esnafa silahlı eğitim verildiğini iddia ederek “Bu yarı milis gücünü ha dediklerinde sokağa salacaklar” dedi. Oğan ayrıca MHP tabanının yüzde 90’ının ‘Hayır’ dediğini de ifade etti.

Partiden ihracı da istenen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, AKP’nin ‘Halk Özel Harekât’ gibi bir paramiliter yapılanma çalışması içinde bulunduğunu iddia etti.

Sözcü gazetesinden Nil Soysal’a verdiği söyleşide konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Oğan, şunları söyledi:

Özellikle bu 15 Temmuz sonrasında normalde fırıncı, berber ya da bakkal olan sivillerin zaman zaman kamplara alınıp eğitildikleri, silah kullanmanın öğretildiğini biliyoruz. Bu yarı milis gücü, ha dediklerinde sokağa çıkarıp toplumun diğer kesiminin üzerine salacak bir çalışma içerisindeler.

Oğan, referanduma ilişkin değerlendirmesinde ise MHP tabanının en az yüzde 90’ının ‘Hayır’ diyeceğini savunarak, şunları ifade etti:

MHP tabanının şu an yüzde 90’a yakını hayır diyor. Yüzde 5 kadar evet diyen var. “Genel Başkan evet dedi, ben de evet derim. Hayır desin, ben de hayır derim” diyenler yüzde 5. Yüzde 5’lik ilginç bir kesim de var “Ben ilçe başkanıyım. Evet sloganını kullanmak zorundayım. Ama oy pusulasında benim elim ‘evet’e gitmez. Hayır vereceğim…” diyor. Kim ne derse desin, bu referandumun sonucunu MHP tabanı belirleyecek. İddia ediyorum; MHP tabanının en az yüzde 90’ı hayır diyecek! MHP evet dese de, MHP’liler hayır diyecek. Türkiye genelinde yüzde 50’nin altında evet, yüzde 50’nin üstünde hayır var.

Previous post
Demirtaş'ın CPT’ye gönderdiği mektup kayıp
Next post
Ankara'da 'Hocama Dokunma' sergisi