Ana SayfaGüncelMigros’ta kadın işçilere taciz ve tehdit

Migros’ta kadın işçilere taciz ve tehdit

HABER MERKEZİ – 13 işçiyi sendikalı oldukları,  diğer 13 işçiyi de onlara destek verdikleri için ‘ahlak dışı tutum’ gerekçesiyle işten çıkaran Migros yönetiminin kadın çalışanları taciz ve tehdit ettiği ortaya çıktı.

Migros’un Gebze deposunda çalışan 13 işçi DGD SEN (Depo, Antrepo, Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı İşçileri Sendikası) üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldı.

İş yeri önünde direnişe başlayan arkadaşlarına destek veren 13 işçinin de ‘ahlak dışı tutum’da bulundukları iddia edilerek işlerine son verildi.

26 işçi 6 gündür iş yerleri önünde haklarını geri kazanmak için eylem yapıyor.

İleri Haber’den Meryem Yıldırım’ın haberine göre Migros’ta çalışan kadın işçiler taciz ve tehdite maruz bırakılıyor.

İşçilerin atıldığı Migros Gebze deposundaki Gıda Dışı Bölümü amiri K.Ş.’nin rahatsızlanarak bir arkadaşıyla hastaneye giden kadın işçiye, ağır bir mobbing uyguladığı ve kadının “Ben doğruyu söylüyorum ne yaparsan yap” demesi üzerine şu yanıtı verdiği görülüyor:

Benle adam gibi konuş bir tarafın oynamasın “ne yaparsan yap” falan yapacağım az bekle.

Taciz ve hırsızlık suçlaması

K.Ş.’nin bu mesajının üzerine kadın işçinin “Yalandan hastaneye gitmek ne demek, kaldıramıyorum artık” diyerek tepki göstermediği ve karşısında açık bir şekilde taciz içeren şu cevabı aldı; “Bir tarafınla okuma…Kaldıramazsan kaldırırlar gülüm”.

İşçilerin aktardıklarına göre ayrıca K.Ş. toplantıda kadın ve erkek işçilerin önüne prezervatif atarak, “Kim çaldı bunları” diyerek hakaretler yağdırmış, işçileri hırsızlık yapmakla suçladığı belirtiliyor.

Previous post
Buldan: Dedikodulara kulak asmayın, Öcalan için 'Hayır'dır
Next post
Erdoğan akademideki ihraçları böyle savundu: Profesör de bedel ödeyecek