Ana SayfaDünyaModel Waris Dirie’den ‘Kadın sünnetini şimdi durdurun’ kampanyası

Model Waris Dirie’den ‘Kadın sünnetini şimdi durdurun’ kampanyası

HABER MERKEZİ – Somali asıllı model Waris Dirie, 6 Şubat Dünya Kadın Sünnetiyle Mücadele Günü kapsamında insan hakları ihlali anlamına gelen bu uygulamanın önüne geçebilmek için ‘Kadın sünnetini şimdi durdurun’ adlı bir kampanya başlattı.

Sünnet edilmesiyle yaşadığı travmayı anlattığı ‘Wüstenblume’ (Çöl Çiçeği) adlı kitabıyla konuya dikkat çekmeyi başaran Somali asıllı Avusturyalı model Waris Dirie, ‘Kadın sünnetini şimdi durdurun’ başlıklı bir kampanya başlattı.

Dirie, 6 Şubat Dünya Kadın Sünnetiyle Mücadele Günü kapsamında başlattığı kampanya ile kadın sünnetinin önüne geçilmesi için destek olmayı amaçlıyor.

Kadın sünnetine karşı politikacıların tutumunun kendisini hayal kırıklığına uğrattığını belirten Dirie, “Elinde kadın sünnetini durduracak gücü olanlar bu konuda hiçbir şey yapmıyor ve politikacıların bu konuya kayıtsız kaldı” dedi.

Hayat boyu süren fiziksel ve psikolojik sorunlar

Bu çocukların bir bölümü uygulamanın ardından kan kaybından ya da enfeksiyonlara bağlı olarak hayatını kaybederken, geri kalanları hayat boyu fiziksel ve psikolojik sorunlarla uğraşmak zorunda kalıyor. Dindirilemeyen ağrılar, kronik enfeksiyonlar, HIV gibi bulaşıcı virüslere maruz kalmak ve doğum sırasında yaşanacak problemler ise bu çocukları bekleyen tehlikelerden sadece birkaçı.

  Dünyada 200 milyon kadın 'sünnet' mağduru
Previous post
Zabel Yesayan'ı anlatan oyun 6 Mart'ta perde diyecek
Next post
Dünyayı dolaşan gazeteci Taylor, 'Bana yaşam verdi' dediği Rojava'da IŞİD'e karşı savaşıyor