Ana SayfaGüncel‘Mont çaldığı’ gerekçesiyle 16 yaşındaki çocuğu vuran polis serbest bırakıldı

‘Mont çaldığı’ gerekçesiyle 16 yaşındaki çocuğu vuran polis serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da H.D.S adlı polisin 16 yaşındaki Ömer Barış Topkara’yı ‘mont çaldığı’ gerekçesiyle ensesinden vurarak öldürdüği iddia edildi. Polis H.D.S çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul’da polisin 16 yaşındaki Evyap Endüstri Meslek Lisesi, elektrik bölümü ikinci sınıf öğrencisi Ömer Barış Topkara’yı ‘mont çaldığı’ gerekçesiyle ensesinden vurarak katlettiği iddia edildi.

Cumhuriyet’in haberine göre Topkara’nın ölümüne sebep olan polis H.D.S, çıkarıldığı Büyükçekmece Sulh Ceza Mahkemesi tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ömer Barış Topkara’nın yanında bulunan diğer hırsızlık zanlısı 16 yaşındaki E.A’nın da mahkemeden serbest bırakıldığı belirtildi.

“Gereken yerlere gideceğim”

Ömer Barış Topkara’nın halası Asiye Küçükosman polisin böyle bir şeye hakkı olmadığını ve suçluların yargılanması için gereken mücadeleyi vereceklerini belirterek şunları söyledi:

Çocuk okuldan gelmiş. Evden, arkadaşıma gideceğim diyerek çıkmış. Nasıl olduysa, polis bunları yakalamış. Hırsızlık olayı, mont çalmışlar herhalde. Alan o değil. Yanındaki arkadaşı sabıkalıymış. Bunun öyle bir şeyi yoktu. Polis yakalıyor. Hastaneye sağlık raporu almaya götürüyorlar.

Oradan çocuklar kaçmaya çalışıyor. 200-300 metre kaçıyorlar, Polis yakalıyor. Yakaladıktan sonra çocuğu ensesinden vuruyor. Bize, 5-6 saat haber vermediler. Aramasak yine haber vermeyecekler. Hangi zamanda yaşıyoruz. Bu çocuğun kimliği var. Eğer bu çocuk bir hata etmişse, cezasını kanun versin. Polisin onun cezasını vermeye hakkı yok. Sonra bize haber vermeye mecburlar. Eğer bir suçu varsa cezasını kanun verseydi. Hepsinden davacıyım. Gereken yerlere gideceğim” dedi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Trump'a tepki: Göçmenlerin eserleri müzeden kaldırıldı
Sonraki Haber
Maçka Parkı'nı 'işgal edecek' tünel projesi değiştirildi