Ana SayfaÇalışma YaşamıMüdüründen şikayetçi olduğu için işten çıkarılan kadın davayı kazandı

Müdüründen şikayetçi olduğu için işten çıkarılan kadın davayı kazandı

HABER MERKEZİ – İş yerinde müdürü tarafından tacize uğrayan ve müdürünü şikayet ettiği için işten çıkarılan Zuhal Güneş işe iade davasını kazandı.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Valfsel A.Ş.’de müdürünün tacizine maruz kalan ve tacizi şikayet ettiği için işten çıkarılan Zuhal Güneş’in işe geri iade davası zaferle sonuçlandı.

Güneş ayrıca uğradığı haksızlıktan ötürü tazminat hakkı ve süreç içerisinde ödenmeyen maaşlarını alma hakkını da elde etti.

Ne olmuştu?

Tacizi şikayet ettiği için işten atılan Zuhal Güneş ardından Manisa Organize Sanayi’de bulunan Valfsel A.Ş. önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile birlikte nöbet eylemlerine başlamıştı.

Nöbet eylemleri sürerken, Zuhal Güneş’in şikayetini değerlendiren savcılık “yeterli delil olmadığını” iddia ederek taciz dosyasına takipsizlik kararı vermişti.

Bunun üzerine Zuhal Güneş adliye önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile birlikte basın açıklaması yaparak takipsizlik kararına itiraz etmiş aynı zamanda fabrika önü eylemlerini de sürdürmüştü.

  Süt iznindeyken işten atılan bankacı açtığı davayı kazandı
Previous post
'Medyaya sıra dışı bir saldırı': Trump'tan 76 dakikalık basın toplantısı
Next post
Kılıçdaroğlu'ndan 'Rakka operasyonu' için referandum çağrısı