Ana SayfaGüncelOğlu ve torunuyla aynı cezaevindeydi: 80 yaşındaki Sezek hastaneye kaldırıldı

Oğlu ve torunuyla aynı cezaevindeydi: 80 yaşındaki Sezek hastaneye kaldırıldı

HABER MERKEZİ – Tutuklu bulunan 80 yaşındaki Hacı İsa Sezek yaşadığı sağlık sorunlarının ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırıldı.

İlerleyen yaşına ve yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen Siirt E Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan 80 yaşındaki Hacı İsa Sezek, sağlık sorunlarının ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırıldı.

1990’lı yıllarda gördüğü işkenceler sebebiyle oluşan hastalıklar ve romatizma ile boğuşan Sezek, sağlık sorunlarına bir de cezaevi koşullarının eklenmesi üzerine dün Siirt Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Sezek, romatizma ağrılarının arttığını görüşe giden ailesine aktarmıştı.

Uzun süredir hastaneye kaldırılma talebinde bulunmasına rağmen Sezek’in talebi cezaevi iradesi tarafından kabul edilmiyordu.

Sezek’in sağlık durumu hakkında hastane yetkilileri henüz bilgi verilmedi.

Ne olmuştu?

Hacı İsa Sezek, Siirt’te 10 Aralık’ta evine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı.

İlerleyen yaşına ve sağlık sorunlarına rağmen 25 gün gözaltında tutulan Sezek, çıkartıldığı mahkeme tarafından gizli tanık ifadeleri gerekçe gösterilerek tutuklanmıştı.

Sezek tutuklandığında oğlu Mehmet Emin Sezek ve iki torunu da aynı cezaevindeydi.

Bir torunu kendisi cezaevindeyken tahliye olan Sezek, ilk olarak torunu Süleyman Timurtaş ile aynı koğuşa gönderilmişti. Sağlık sorunlarının artmasının ardından Sezek aynı cezaevinde bulunan oğlu Mehmet Emin Sezek’in tutuklandığı koğuşa gönderilmişti.