Ana SayfaGüncelReuters, Trump’a ‘Türkiye’den bile haber geçtiğini’ hatırlattı: İlkelerimiz değişmeyecek

Reuters, Trump’a ‘Türkiye’den bile haber geçtiğini’ hatırlattı: İlkelerimiz değişmeyecek

HABER MERKEZİ – Reuters, ABD Başkanı Donald Trump’a ajansın yayın ilkelerini hatırlattığı açıklamasında zorlu koşullarda haber geçtikleri ülkeleri sıraladı, Türkiye’yi de ‘zorlu koşullardan haber geçilen’ ülke olarak gösterildi.

Uluslararası haber ajansı Reuters, gazetecileri hedef gösteren söylemleriyle ABD basınını zorlayan başkan Donald Trump’a hitaben yazdığı açıklamada, Türkiye’yi ‘zorlu koşullardan haber geçtiği’ bir ülke olarak gösterdi.

Reuters Genel Yayın Yönetmeni Steve Adler imzalı metin, ajansın internet sitesinde yayınlandı.

Diken’in aktardığı habere göre Trump’ın göreve başlamasından bu yana 12 gün olduğu ancak şimdiden gazetecileri zorlayacak bir dönemin başladığı belirtilen metinde, Trump’a ajansın yayın ilkelerinin, ‘yaptıkları’ ve ‘yapmadıkları’nın listesi çıkarıldı.

Trump döneminde de ABD’deki servislerinin bu ilkelerden vazgeçmeyeceğini kaydeden Reuters, kendilerinin gazeteciliği en zor ülkelerde sürdürmeyi başaran profesyonel bir ajans olduklarını anlatırken Türkiye’den de örnek verdi. Adler imzalı metinde şöyle dendi:

Yeterince açık olanı belirtmek gerekirse, Reuters, içlerinde basının hoş karşılanmadığı ve sıklıkla saldırıya uğradığı yerlerin de olduğu 100’ün üzerinde ülkeden adil ve bağımsız haberler geçen global bir haber kurumudur. Gazetecilerimizin, Türkiye, Filipinler, Mısır, Irak, Yemen, Tayland, Çin, Zimbabve ve Rusya gibi sansürün türlü çeşidine, yasal kovuşturmalara, vize reddine hatta fiziki tehditlere rastladığı ülkelerdeki işimizle her zaman gurur duyarım. Bunların hepsine, gazetecilerimizi korumak için elimizden gelenin en iyisini yaparak, kendimizi adil ve dürüstçe habercilik yapmaya yeniden adayarak, edinmesi zor bilgileri azimle toplayarak ve tarafsız kalarak yanıt veriyoruz. Kendimiz ve dertlerimiz hakkında çok nadir, okurlarımız ve izleyicilerimizin hayatlarında ve işlerinde fark yaracak konularda çok sık yazıyoruz.

Metinde, Trump yönetiminde basının ne tür baskılara maruz kalacağı henüz bilinmese de, Reuters’ın dünyanın her yerinde uyguladığı ilkelerinin aynı kalacağı vurgulandı.