Ana SayfaDünyaRusya: Koordinatlar Türkiye tarafından verildi | TSK: 10 gündür unsurlarımız aynı noktada

Rusya: Koordinatlar Türkiye tarafından verildi | TSK: 10 gündür unsurlarımız aynı noktada

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin ‘Fırat Kalkanı’ operasyonun Bab ayağında 3 askerin yaşamını yitirmesine yol açan Rus uçaklarının bombardımanına ilişkin açıklama yapan Kremlin Sözcüsü, hava saldırısı öncesi vurulacak noktanın koordinatlarının Türkiye tarafından verildiğini söyledi. TSK, Rusya’nın açıklamasına yanıt verdi: “10 gündür unsurlarımız aynı noktada.”

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Hava Kuvvetleri’nin, Suriye’nin Bab kasabasında 3 askerin yaşamını yitirmesine yol açan hava operasyonuna ilişkin olarak, “Uçaklarımız, Türk partnerlerimizin verdiği koordinatlara göre hareket etti, orada Türk askerlerinin bulunmaması gerekiyordu” dedi.

Peskov bugün düzenlediği basın toplantısında, Moskova ve Ankara’nın, Bab’da olayın nedenleri konusunda fikir ayrılıklarının bulunmadığını söyledi.

Peskov şu ifadeleri kullandı:

Olayın nedenleri konusunda bir tartışma yok. Maalesef, askerlerimiz terörist gruplara hava saldırıları düzenlerken bize Türk partnerlerimiz tarafından verilen koordinatlar doğrultusunda hareket etti, bu koordinatların sınırları içerisinde Türk askerlerinin bulunmaması gerekiyordu. Bu yüzden bu kasıtsız saldırı gerçekleşti.

TSK’dan Rusya’ya yanıt

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rusya’nın ‘Türk partnerlerimiz tarafından verilen koordinatlar doğrultusunda hareket ettik’ açıklamasına yanıt verdi.

TSK, “10 gündür unsurlarımız aynı noktada” açıklamasını yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada şunlar ifade edildi:

Uçakla vurulan unsurlarımız takriben 10 günden beri aynı noktada bulunmaktadır. Son olarak 8 Şubat tarihinde Rusya Federasyonu birliklerinin kontrolünde bulunan bölgeden, dost unsurların bulunduğu noktaya bir roket atılması üzerine, unsurlarımızın bulunduğu noktanın koordinatları son olarak aynı gün akşam saat 23.11’de Humeymim’de bulunan Harekât Merkezindeki sorumlu personele tekrar iletilmiştir.

Başbakan’dan açıklama

Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde kıldığı Cuma namazından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, Bab’ta yaşananlara ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Kremlin’in açıklamaları dün (Perşembe) karşılıklı yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin görüştüler. Bunun bir kaza olduğunu, duydukları üzüntüyü en açık şekilde ifade ettiler. Bundan sonra benzer kazaların yaşanmaması için gerekli koordinasyon, birlikte çalışmak için de her türlü tedbir alınacak. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gâzilerimize acil şifâlar diliyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Bab’da Rus uçağının ‘kazaen’ Türk askerini vurduğunu ve 3 askerin yaşamını yitirdiğini, 1’i ağır 11 askerin yaralandığını açıklamıştı.

Dün Rusya Genelkurmayı’ndan yapılan açıklamada Rusya ve Türkiye’nin olayla ilgili ortak soruşturma yürüteceği kaydedilmişti.

  Bab’da 3 asker daha yaşamını yitirdi, TSK açıklama yaptı: ‘Rus uçakları kazaen vurdu’



Önceki Haber
Akademisyenlerin sokulmadığı Cebeci Kampüsü'ne polis TOMA'yla girdi
Sonraki Haber
Akademideki ihraçlarla ilgili YÖK'ten açıklama