Ana SayfaGüncelSES’ten referandum açıklaması: Başkanlık sağlığa zararlıdır, sağlığımız için ‘Hayır’

SES’ten referandum açıklaması: Başkanlık sağlığa zararlıdır, sağlığımız için ‘Hayır’

HABER MERKEZİ – SES tarafından Anayasa değişiklik referandumuna ilişkin yapılan açıklamada “Başkanlık sağlığa zararlıdır, sağlığımız için tek adam rejimine ‘Hayır’” dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), ‘Başkanlık sistemini’ getirecek olan Anayasa değişiklik referandumunda dair tutumunu düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

Toplantının yapıldığı salona “Başkanlık sağlığa zararlıdır, sağlığımız için tek adam rejimine ‘Hayır’” yazılı pankart asıldı.

Toplantıda SES Eş Genel Başkanı Gönül Erdem açıklama yaptı.

Erdem, şunları söyledi:

Başkanlık diye bize dayatılan bu sistem, kamusal alanların sermayeye, tarikatlara ve yandaşlara peşkeş çekileceği, mezhepsel, etnik ve cinsiyet kimliği farklılıkların kamusal alandan tamamen dışlanacağı demektir, Kamu sağlık hizmetlerinin piyasalaştırılması, katkı katılım paylarının ve ilaç ücretlerinin artması, halkın sağlık hizmetlerine ulaşımındaki engellerin daha da büyümesi demektir.

‘Hayır’ın nedenleri

Referandumda “Hayır” diyeceklerini açıklayan Erdem, nedenlerini ise şöyle sıraladı:

* Demokrasinin tüm ilke, birikim ve mirasına sahip çıkmak için faşizme ve diktatörlüğe geçir vermemek için referanduma ‘Hayır’ diyoruz.

* Sendikal hak ve özgürlerin tasfiyesine karşı durmak, örgütlü mücadeleden yana tavır almak, güvenceli iş, insanca yaşam için referanduma ‘Hayır’ diyoruz.

* Çalışma yaşamındaki tüm parçalanmışlıkların ortadan kaldırılmasına karşı eşitlik ve adalet için referanduma ‘Hayır’ diyoruz.

* Irkçığa, şovenizme ve tekçi anlayışa karşı, hakların eşitliği ve bütün renkleriyle bir arada yaşaması için referanduma ‘Hayır ‘ diyoruz.

* Emek, barış, demokrasi ve insan hakları için referanduma ‘Hayır’ diyoruz.

* Cinsiyet ayrımcılığına, şiddete, tavize, tecavüze, kadın cinayetlerine ve çocuk istismarının meşrulaştırılmasına karşı emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz ve çocuklarımızın geleceği için referanduma ‘Hayır’ diyoruz.

* Herkese eşit, ücretsiz, nitelikli ve anadilinde sağlık hakkı için referanduma ‘Hayır’ diyoruz.

* Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet emekçilerinin SES’i sağlığımız ve halkın sağlığı için tek adam diktatörlüğüne referandumda ‘Hayır’ diyoruz.


Kaynak: dihaber