Ana SayfaGüncelSibel Çapraz: Hasta olan birinin içeride olmaması gerekiyor

Sibel Çapraz: Hasta olan birinin içeride olmaması gerekiyor

HABER MERKEZİ – Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye edilen hasta tutuklu Sibel Çapraz, ilk açıklamasında “Hasta olan birinin içeride olmaması gerekiyor” dedi.

Bakırköy Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan hasta tutuklu Sibel Çapraz hakkında bugün görülen duruşmada ‘ev hapsi’ şartıyla tahliyesine karar verilmişti.

Kararın ardından Sibel Çapraz, akşam saatlerinde Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi.

Ailesi ve arkadaşları tarafından karşılanan Çapraz, mutlu ve heyecanlı olduğunu söylerken, cezaevinde bulunan diğer hasta tutuklu ve hükümlüler adına üzgün olduğunu dile getirdi.

Sibel Çapraz, ilk açıklamasında şunları söyledi:

Açıkçası ben şu an şaşkınım. Adalete artık inanmıyorum. Adaletin bittiği noktadayız. Çünkü o kadar çok durumu kötü olan arkadaş içeride. Bu darbe bahanesiyle de arkadaşlarımız çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Hem cezaevinin kendi uyguladığı baskı, hem de darbe bahanesiyle siyasilerimize yönelik baskılar var.

Bu süreçte bence siyasi tutsaklara daha fazla ilgi gösterilmesi gerekiyor. Hasta olan birinin içeride olmaması gerekiyor. İki kere zindan olmaması lazım. Bütün bunlara rağmen hayat güzeldir.

  Tahliye edilen Sibel Çapraz'a ev hapsi verildi

Ne oldu?

Hakkari İl Genel Meclisi Üyesi Sibel Çapraz, 27 Kasım 2015’te Yüksekova’daki bir gürültü protestosunda polis tarafından vuruldu.

Dokuz gün yoğun bakımda kalan Çapraz, “örgüt üyeliği” iddiasıyla 2 Mart’ta tutuklandı.

96 günlük tedavisi boyunca 10’un üzerinde ameliyat geçiren Çapraz, İstanbul’da tedavi gördüğü hastaneden Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki ameliyatını olmak üzere taburcu edildiğinde tutuklandı.

Çapraz önce Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalmış, 30 Haziran’da da İzmir Menemen R Tipi Cezaevine sevk edildi, daha sonra tekrar Bakırköy’e getirildi.

Sibel Çapraz hakkında Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açılan davanın 4’üncü duruşması ise bugün görüldü.

Mahkeme heyeti, yattığı süre ve hastalığı göz önünde bulundurarak, Çapraz’ın ‘ev hapsi’ şartıyla tahliyesine karar verdi.