Ana SayfaGüncel‘Sigaraya Hayır’ demek de yasak: Konya’da bakanlığın hazırladığı broşürler toplatıldı

‘Sigaraya Hayır’ demek de yasak: Konya’da bakanlığın hazırladığı broşürler toplatıldı

HABER MERKEZİ – ‘Başkanlık’ referandumu yaklaşırken ‘Hayır’ eylemlerine yönelik engellemeler ile Hükümetin ‘Hayır’ diyenleri hedef gösterme eğilimi sürerken, Konya’da Sağlık Bakanlığı’nın ‘Sigaraya Hayır’ kampanyası da bundan nasibini aldı. Bakanlığın sigara bağımlılığıyla mücadele kapsamında hazırladığı broşürler, üzerinde ‘Hayır’ yazdığı gerekçesiyle toplatıldı.

Sağlık Bakanlığı’nın sigarayla mücadele kapsamında bastırdığı çeşitli tanıtım afiş ve broşürleri üzerinde ‘Hayır’ yazdığı için toplatıldı.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün sigara bağımlılığı ile mücadele kapsamında hazırladığı broşür ve afişler, üzerinde ‘Sigaraya Hayır’ yazdığı gerekçesiyle toplatıldı. Broşürlerin basımı da durduruldu.

AKP’li vekile göre ‘yanlış anlaşılabilir’

İddiayı doğrulayan AKP Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ise “Broşürler önceden basılmış, yanlış anlaşılmaya neden olmaması için dağıtımı durduruldu” dedi.

Broşürlerde ne yazıyordu?

Konya’da kentin farklı noktalarına asılan afiş ve broşürlerde şu ifadeler yer alıyordu:

Neyi kazanmak istediğinize karar verin… Çocuklarınızı zehirlemek ister misiniz? İktidarsız olmak ister misiniz? Tekerlekli sandalyede bir yaşam mı sürmek istersiniz? Kanser olmak ister misiniz? Kalp krizi geçirmek ister misiniz? ‘HAYIR’ diyorsanız, hayatınızı ve geleceğinizi kazandınız.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
IŞİD'den kurtulan genç kadın anlatıyor: 'Tek ayağımı keserseniz ötekiyle gene kaçarım' dedim
Sonraki Haber
NASA'dan Dünya'yı teğet geçen asteroid için uyarı