Ana SayfaDünyaSlovenya’da da eşcinsel evlilik artık yasal

Slovenya’da da eşcinsel evlilik artık yasal

HABER MERKEZİ – İngiltere, Fransa ve İspanya gibi Avrupa ülkelerindeki evlilik eşitliği artık Slovenya’da da geçerli. Buna göre eşcinsel çiftlerin evliliği önünde bir engel bulunmuyor ancak halen birlikte evlat edinmek yasak.

Slovenya’da bugün itibariyle eşcinsel çiftler artık evlenebilecek.

Yeni yasa eşcinsel çiftlere heteroseksüel çiftlerle neredeyse aynı hakları tanısa da halen birlikte evlat edinmeyi yasaklıyor.

Kaos GL’de yer alan habere göre LGBT örgütü Legebitra’nın grup sözcüsü Lana Gobec, “Bu ileriye doğru büyük bir adım, fakat bizler eşcinsel çiftlerin heteroseksüel çiftlerle tamamen eşit haklara sahip olabilmesi için uğraşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Şu an evlilik eşitliği, İngiltere, Fransa ve İspanya’yı da kapsayan birkaç Avrupa ülkesinde yasal.

Evlilik eşitliği referandumla reddedilmişti

2015’in Aralık ayında yapılan referandumda, Slovenya parlamentosu tarafından kabul edilen ve aynı cinsiyetten çiftler arasındaki evliliklerle izin veren yasanın yürürlükte kalıp kalmayacağı sorulmuştu.

Halkoylamasına sağ muhalefet ve Katolik kilisesi önayak olmuştu.

Slovenya Ulusal Seçim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, resmi olmayan rakamlara göre evlilik eşitliğini ve eşcinsel çiftlerin evlat edinme hakkını içeren yasa yapılan referandumda katılımcıların yüzde 63,48’nin “hayır” oyu ile reddedilmişti.