Ana SayfaGüncelSOKAK AKADEMİSİ | Sevilay Çelenk’in sunumuyla ‘Hikâyelerle Direnmek’

SOKAK AKADEMİSİ | Sevilay Çelenk’in sunumuyla ‘Hikâyelerle Direnmek’

HABER MERKEZİ – Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesiyken KHK’yla ihraç edilen Sevilay Çelenk, ‘Sokak Akademisi’nin beşinci dersinde ‘Hikâyelerle Direnmek’ başlıklı dersin sunumunu gerçekleştirdi.

‘Sokak Akademisi’, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesiyken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Sevilay Çelenk’in verdiği dersle devam etti.

Akademinin beşinci dersi Seğmenler Parkı içerisinde bulunan amfide yapıldı.

Ankara Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden ihraç edilen Doç. Dr. Sevilay Çelenk’in sunumuyla ‘Hikâyelerle Direnmek’ başlıklı ders yoğun ilgi gördü.

Akademisyen Çelenk, “Hikayelerle direneceksek, altını çizeceğiz diye acıların üstüne basmamamız gerekiyor. Bu soğuk havada bizi derslerden koparamadılar. Hissiyatım burada, hayır gitmiyoruz” dedi.

Çelenk’in dersinden bir bölüm şöyle:

Bir grup öğrenci ise “Kahrolsun cübbe çiğneyen postallar”, “Sarayın İbişi olmayacağız”, “Hakikat ihraç edilemez”, “İktidar hayatı hedef aldığında, hayat direnişe geçer” yazılı pankartlar açtı.

Daha sonra konuşan yine KHK ile ihraç edilen akademisyen Yasin Durak, “Biz bugün sokaktayız ancak üniversitelere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Artık bugün akademisyenlere destek vermemek, Tekel Direnişi işçilerine ve Gezi’deki direnişe destek vermemek gibidir. Akademisyenlerin direnişinin yanında bulunmak gerekiyor. Bu ayıbı yaşamamalıyız” dedi.

5. ders, konuşmaların ardından Çerçöp Çorbacılar grubunun hazırladığı çorbalar katılımcılara dağıtılmasıyla son buldu.

Fotoğraf: dihaber

‘Sokak Akademisi’

‘Sokak Akademisi’, Olağanüstü hal (OHAL) Kanun Hükmünde Kararnameleri ile meslekten ihraç edilen, açığa alınan ya da hakkında soruşturma başlatılan akademisyenlerin başlattığı ve eğitim alanlarının sadece binalarla sınırlı olmadığını göstermek amacı taşıyan bir etkinlik.

Sevilay Çelenk

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde ‘anlatı’ üzerine de dersler veren Doç. Dr. Sevilay Çelenk, 6 Ocak’ta yayınlanan 679 sayılı KHK ile Ankara Üniversitesi’nden ihraç edilmişti.

İhraçlar

OHAL kapsamında çıkarılan KHK’ların beşi ile 112 üniversiteden toplam 4811 akademisyen ihraç edildi.

Yayımlanan son KHK ile 330 akademisyen meslekten ihraç edilirken en fazla ihracın yaşandığı yer ise Ankara Üniversitesi oldu.

  SOKAK AKADEMİSİ | Ders: Hikayelerle Direnmek



Önceki Haber
İrfan Değirmenci'nin ardından Kanal D'de istifa: "Ben de 'Hayır' diyorum"
Sonraki Haber
Kadınlar okudukları gazetelerden sanat eseri yaratıyor