Ana SayfaGüncelSon ihraçların ardından DTCF Tiyatro Bölümü ‘fiilen işlevini yitirdi’

Son ihraçların ardından DTCF Tiyatro Bölümü ‘fiilen işlevini yitirdi’

HABER MERKEZİ – Son KHK ile en çok ihracın yaşandığı üniversitelerden olan Ankara Üniversitesi’nin DTCF Tiyatro Bölümü’nde yalnızca dört akademisyen kaldı. Bir önceki KHK ile ihraç edilen akademisyen Süreyya Karacabey, bölümün fiili olarak artık işlevini yürütmesine imkan kalmadığını ifade etti.

Dün gece Olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında çıkarılan ve Resmi Gazete’de yayınlanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 4 bin 464 kamu görevlisi ihraç edildi.

Bu ihraçların 330’u ise akademide gerçekleşti. İhraç edilen 330 akademisyenin 115’i ise ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisine imza atan isimler.

En fazla ihracın yaşandığı üniversitelerden biri ise Ankara Üniversitesi.

Üniversitenin Dil Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) Tiyatro Bölümü’nden 3’ü profesör 5 akademisyen ihraç edildi.

Bu ihraçlarla toplamda 10 kişilik öğretim kadrosu olan bölümde yalnızca 4 akademisyen kaldı.

Bir önceki KHK ile ihraç edilen Süreyya Karacabey, bölümün fiili olarak artık işlevini yürütmesine imkan kalmadığını ifade ederek BBC Türkçe’ye şunları söyledi:

Biz Tiyatro bölümünde barış akademisyenleri olarak 6 imzacıydık. Geri kalan beş arkadaşım da bugün ihraç edildi. Biri ÖYP’li asistan, üç profesör, bir araştırma görevlisi ve bir doktor arkadaşımın da ihracıyla beraber bölümün artık fiili olarak işlevini yürütmesine imkan yok. Bütün eğitim şu anda durmuş durumda. Oyunculuk ana sanat dalından 3 ve yazarlık dalında bir akademisyen arkadaşımız kaldı ama onların da tüm bölümü yürütmelerine imkan yok.

Karacabey, bölüm arkadaşları arasında ihraçların devamının beklendiğini de ifade ederek, şöyle devam etti:

Bizlerden sonra atılmayı bekleyen arkadaşların durumu daha kötüydü. Arkadaşlarım atılmışken ‘ben burada ne yapıyorum’ diyorlardı. Sıranı beklemek zaten öldürücü bir şey.