Ana SayfaGüncelSoylu’dan Demirtaş’a hakaret, Kılıçdaroğlu’na ‘uyarı’: ‘Adamlarını derle topla’

Soylu’dan Demirtaş’a hakaret, Kılıçdaroğlu’na ‘uyarı’: ‘Adamlarını derle topla’

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a “adam müsveddesi” diyerek hakaret etti, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ise CHP’li Tanrıkulu’nın ablukanın sürdüğü Nusaybin Koruköy’de Abdi Aykut adlı yurttaşın işkence edildiğine dair fotoğrafı paylaşması nedeniyle “Adamlarını derle topla. Terör örgütünün propagandasını yapmasınlar” diye ‘uyardı’.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erzurum “Halk Oylaması Bölge Güvenlik Toplantısı”nda konuştu.

Soylu konuşmasında HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

Soylu, Demirtaş hakkında “Demirtaş denen o adam müsveddesi de milleti birbirine kırdırmak için meydanlara çağırıyor” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’na ‘uyarı’: Adamlarını derle toparla

Soylu, CHP’li Tanrıkulu’nın ablukanın sürdüğü Nusaybin Koruköy’de Abdi Aykut adlı yurttaşın işkence edildiğine dair fotoğrafı paylaşması nedeniyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na da yüklendi.

Soylu, “Kimsiniz siz? Şuramıza geldi artık. Siyaset yapacaksanız edeplice yapın. Kılıçdaroğlu’na da söylüyorum; Adamlarını derle topla, terör örgütünün propagandasını yapmasınlar. Onlara zemin hazırlamasınlar. Onları orada kullanmasınlar” dedi.

Tanrıkulu’ndan yanıt

Soylu’nun bu açıklamasına CHP’li Tanrıkulu’ndan yanıt geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Tanrıkulu, “Yaşlı bir köylüye işkence yapıldığı iddiasına yanıt veremeyip  ‘vatan-millet-sakarya’ söylemiyle suçunuzu örtemezsiniz” dedi.