Ana SayfaDünyaSuriye ordusu Türkiye’nin hedefindeki Bab’a ilerliyor

Suriye ordusu Türkiye’nin hedefindeki Bab’a ilerliyor

HABER MERKEZİ – Suriye ordusunun Türkiye’nin hali hazırda operasyon düzenlediği Bab’a doğru ilerlediği ve ‘çatışmaya hazır olduğu’ bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ‘Fırat Kalkanı’ adı ile Suriye’ye yönelik operasyonunun Bab ayağı devam ederken, Suriye ordusunun bu bölgeye doğru ilerlediği bildirildi.

Reuters’ın haberine göre Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın müttefiklerinden bir kaynak, Suriye ordusunun asıl amacının Türkiye’nin ilerlemesini durdurmak olduğunu söyledi.

Diken’in ajanstan aktardığı habere göre söz konusu ‘kaynak’ gerekirse Türkiye’nin bölgede desteklediği Özgür Suriye Ordusu’yla (ÖSO) çatışmaya girmeye hazır olduklarını da söyledi.

Suriye ordusunun ‘Kaplan Birlikleri’nin liderliğinde, Halep’in kuzeydoğusundaki Bab’a iki hafta içinde 6 kilometre kadar yaklaştığı da iddia ediliyor.

Ne oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘bitti bitiyor’ yönlü açıklamalarına rağmen Türkiye’nin Bab’daki operasyonu aylardır devam ediyor.

Ağustos ayında başlayan ‘Fırat Kalkanı’ harekatında şu ana kadar 54 asker yaşamını yitirirken, bunların büyük çoğunluğu buradaki operasyonda hayatını kaybetti.

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada öncekilerin aksine Bab’ın ötesine gitmenin doğru olmadığını söyledi.

Yine TSK geçen hafta IŞİD’in Bab’dan ‘çekilmeye hazırlandığını’ duyurdu ancak bu duyurunun akabinde buradan asker ölümü haberleri gelmeye devam ediyor.




Önceki Haber
Dünya Bankası, Türkiye ekonomisinin büyüme tahminlerini düşürdü
Sonraki Haber
Ocak ayında kabağın fiyatı yüzde yüz arttı