Ana SayfaGüncelTahliye edilen Sibel Çapraz’a ev hapsi verildi

Tahliye edilen Sibel Çapraz’a ev hapsi verildi

HABER MERKEZİ – Yüksekova’da yararlı halde gözaltına alınarak tutuklanan ve sağlık durumu ağır olduğu halde tedavisi engellenen tutuklu Sibel Çapraz bugün görülen duruşmada tahliye edildi. Çapraz’a ev hapsi verildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 2015 yılının Kasım ayında yaşanan çatışma sırasında kolundan vurulan ve hastanede tedavisi sürdüğü sırada gözaltına alınarak tutuklanan Hakkari İl Genel Meclisi Üyesi Sibel Çapraz hakkında Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açılan davanın 4’üncü duruşması bugün görüldü.

Bakırköy Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan hasta tutuklu Sibel Çapraz duruşmaya SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katılarak savunmasını yaptı.

Avukatların yazılı savunmalarının ardından mahkeme yattığı süre ve hastalığı göz önünde bulundurarak, Çapraz’a ‘ev hapsi’ şartıyla tahliyesine karar verdi.

Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) İstanbul Şubesi, Twitter’dan duyurduğu tahliye haberinde Çapraz’a ev hapsi verildiğini ancak tedavi sürecine devam edebileceğini belirtti.

Ne oldu?

Sibel çapraz, 27 Kasım 2015’te Yüksekova’daki bir gürültü protestosunda polis tarafından vurulmuştu.

Dokuz gün yoğun bakımda kalan Çapraz, “örgüt üyeliği” iddiasıyla 2 Mart’ta tutuklanmıştı.

96 günlük tedavisi boyunca 10’un üzerinde ameliyat geçiren Çapraz, İstanbul’da tedavi gördüğü hastaneden Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki ameliyatını olmak üzere taburcu edildiğinde tutuklanmıştı.

Çapraz önce Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalmış, 30 Haziran’da da İzmir Menemen R Tipi Cezaevine sevk edilmiş, daha sonra tekrar Bakırköy’e getirilmişti.

Sibel Çapraz kimdir? 

1981 Yüksekova doğumlu Sibel Çapraz, ilköğrenimini Yüksekova’da, orta öğrenimini Elazığ’da tamamladı.

Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler ve Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği bölümlerinden mezun olan Çapraz, 13 yıl Yüksekova Haber Gazetesi’nde muhabirlik yaptı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi Çapraz, 29 Mart 2014 yerel seçimlerinde Barış ve Demokrasi Partisi’nden (BDP) Hakkari İl Genel Meclisi üyesi seçildi.




Önceki Haber
Bahçeli'den 'Karargah Rahatsız' haberiyle ilgili açıklama
Sonraki Haber
Erdoğan'dan Hürriyet’in ‘Karargah Rahatsız’ manşetine: 'Bunun bedelini ağır ödeyecekler'