Ana SayfaGüncelTarık Ziya Ekinci’den Soylu’ya ‘Demirtaş’ yanıtı: Hakaretinizi size aynen iade ediyorum

Tarık Ziya Ekinci’den Soylu’ya ‘Demirtaş’ yanıtı: Hakaretinizi size aynen iade ediyorum

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’a “insan müsveddesi” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Kürt siyasetçi Tarık Ziya Ekinci’den yanıt geldi. Ekinci, “HDP seçmeni olduğum için Demirtaş’a yaptığınız hakareti şahsıma yapılmış bir hakaret sayıyor ve size aynen iade ediyorum” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında kullandığı “Demirtaş denen o adam müsveddesi de milleti birbirine kırdırmak için meydanlara çağırıyor” ifadelerine tepkiler geliyor.

Soylu’nun söz konusu ifadelerine bir tepki de eski Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili, Kürt siyasetçi Tarık Ziya Ekinci’den geldi.

“Demirtaş’a yapılan hakaret bütün sevenlerine ve onun şahsında HDP’ye oy verenlerin tümüne yapılmış bir hakarettir” diyen Ekinci, Soylu’ya “Size aynen iade ediyorum” dedi.

Tarık Ziya Ekinci’nin T24’te yayımlanan konuya ilişkin mesajı şöyle:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya;

Bakan olmak size vatandaşa hakaret etme hakkı vermez. Size tevdi edilen makamı keyfi olarak kullanma hakkınız yoktur. Selahattin Demirtaş oy verdiğim partinin genel başkanı ve Türkiye’nin en yetenekli en değerli siyaset adamıdır. Ona yapılan hakaret bütün sevenlerine ve onun şahsında HDP’ye oy verenlerin tümüne yapılmış bir hakarettir. Ben de HDP seçmeni olduğum için Demirtaş’a yaptığınız hakareti şahsıma yapılmış bir hakaret sayıyor ve size aynen iade ediyorum.




Önceki Haber
'Çamaşır prensesi' öncülüğünde kadınlar, toplumsal cinsiyet eşitliği için karnavalda
Sonraki Haber
'FIRAT KALKANI' | TSK: Bab kontrol altına alındı