Ana SayfaDünyaTrump’tan İran’a uyarı

Trump’tan İran’a uyarı

HABER MERKEZİ – İran’ın balistik füze denemesi yapmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump, Tahran’ı ‘resmen uyardığını’ söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın balistik füze denemesi yapmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Amerika’nın yaptığı son derece başarısız müzakereler sayesinde İran’ın bu denemeyi yaptığını yazdı ve “İran çökmeye yakınken, (nükleer anlaşma sayesinde) serbest bırakılan 150 milyar dolarlık mal varlıkları İran’ı hayata döndürdü” ifadelerini kullandı.

Amerikan’ın Sesi’nde yer alan habere göre Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn de, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İran’ın füze fırlatmasını, provokasyon olarak nitelendirmişti. İran’ın son altı aydır Amerika ve bölge ülkeleri için tehdit oluşturduğunu söyleyen Flynn, Tahran’ın resmi olarak uyarıldığını duyurmuştu.

‘Masadaki her seçeneği değerlendiriyoruz’

Öte yandan Trump, Beyaz Saray’da iş insanlarını kabul ettiği bir toplantıda İran’ın balistik füze denemesine ilişkin basın mensuplarının sorularını cevapladı.

ABD Başkanı Donald Trump, basın mensuplarının “İran’a askeri müdahaleyi düşünüyor musunuz?” şeklindeki bir sorusuna ise “Masadaki her seçeneği değerlendiriyoruz” cevabını verdi.