Ana SayfaGüncelÜniversite öğrencileri: Kampüs kampüs, fakülte fakülte ‘Hayır’ı büyüteceğiz

Üniversite öğrencileri: Kampüs kampüs, fakülte fakülte ‘Hayır’ı büyüteceğiz

HABER MERKEZİ – Üniversitelerdeki akademisyen ihraçlarını ve baskıları protesto eden İstanbul Üniversitesi öğrencileri, başkanlığa karşı “Kampüs kampüs, fakülte fakülte ‘Hayır’ sesini büyüteceğiz” dedi.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, üniversitelerdeki akademisyen ihraçlarını ve baskıları protesto etmek üzere “Üniversite susmayacak” sloganıyla rektörlük önünde bir araya gelerek, Beyazıt Ana kapısına yürüdü.

“Üniversiteye saldırı topluma saldırıdır” pankartının açıldığı yürüyüşün sonlanmasının ardından, açıklama yapıldı.

Açıklamaya, daha önce ihraç edilen akademisyenlerden Levent Dölek ve İzzettin Önder de destek verdi.

“Zafer uzak değil”

Burada konuşan Levent Dölek, üniversite içine giremeseler ve içleri buruk olsa da başlarının dik olduğunu söyledi. Dölek, kendilerinin ihracına sebep olanların hafızalarda kötü bir hatıra olarak kalırken kendilerinin ise direnenler olarak adlarının üniversite tarihine kazınacağını söyledi.

Dölek’in ardından konuşan akademisyen İzzettin Önder de üzüntülü olmadıklarını ifade ederek üniversitelerin toplumun zihni olduğunu belirtti.

Önder mücadelenin esasen emperyalizme ve faşizme karşı verilmesi gerektiğini de ifade ederek “Bu mücadele tarihsel bir mücadeledir ve zaferin uzak olduğunu da düşünmüyorum” dedi.

Öğrenciler: Başkanlığa ‘hayır’

Önder’in ardından İstanbul Üniversitesi öğrencileri adına açıklamayı ise Şilan Delipalta yaptı:

Bu baskıdan muhalif kim var ise nasibini alıyor. Bu saldırıların bugün yaşanıyor olmasının nedeni kuşkusuz üniversitelerden çıkacak güçlü ‘Hayır’ sesidir. Baskılara ve başkanlığa “Hayır” diyeceğiz. ‘Hayır’ın sesinin kısılmak istenmesine karşı kampüs kampüs, fakülte fakülte ‘Hayır’ sesini büyüteceğiz. Bugün üniversiteye saldıranlar referandumda üniversitenin gücünü görecek. Turan Emeksizlerden, Deniz Gezmişlere uzanan şanlı tarihiyle Beyazıt’tan Mülkiye’ye Mahirlerin okuluna bin selam olsun.

6 öğrenci gözaltına alındı

Eylem sloganlar atılarak son bulurken, okul önünde bekleyen 6 öğrenci özel güvenliğin saldırısı sonucu gözaltına alındı.


Kaynak: dihaber