Ana SayfaGüncelValilik partiler haricindeki kuruluşların referandum kampanyalarını yasakladı

Valilik partiler haricindeki kuruluşların referandum kampanyalarını yasakladı

HABER MERKEZİ – Samsun Valiliği, ‘başkanlık’ referandumu öncesi siyasi partiler haricinde platform, sivil toplum örgütleri ve derneklerin referandum kampanyası yürütmesini yasakladı.

Samsun Valiliği, siyasi partiler haricinde ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumu öncesi siyasi partiler haricindeki platform ve sivil toplum örgütlerinin referandum kampanyası yürütmesini yasakladı.

Yasak kararı Birleşik Haziran Hareketi’nin (BHH) ‘Yeni bir başlangıç için Hayır’ başlıklı bildirinin dağıtımı için Samsun valiliğine başvurması üzerine ortaya çıktı.

Birgün’den Rabia Yılmaz’ın haberine göre Valilik, YSK kararına referans göstererek, siyasi partiler dışında hiçbir sivil toplum kuruluşu ve derneğin kampanya yürütemeyeceğini belirtti.

Sadece 10 siyasi partinin kampanya yürütebileceği belirtilen kararda şu ifadelere yer verildi:

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 15.02.2017 tarih ve 2017/109 sayılı kararının 1. ve 4. bendi gereği siyasi partiler dışında hiçbir sivil toplum kuruluşu, dernek vb. kurumların broşür, el ilanları, parti bayrağı, poster, afiş veya ses ve görüntü içeren CD, DVD gibi türlü yayını dağıtmasının ve tanıtım yeri (standa) açmasının yasak olduğu belirtilmiştir.”

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 15.02.2017 tarih ve 2017/109 sayılı kararında belirtilen siyasi partilerin, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 11.02.2017 tarihli kararında 1- Adalet ve Kalkınma Partisi, 2- Anavatan Partisi, 3- Bağımsız Türkiye Partisi, 4- Büyük Birlik Partisi, 5- Cumhuriyet Halk Partisi, 6- Halkların Demokratik Partisi, 7- Hür Dava Partisi, 8- Milliyetçi Hareket Partisi, 9- Saadet Partisi, 10- Vatan Partisi olduğu belirtilmiştir.