Ana SayfaGüncelWashington Post’un ‘2017’de nerede darbe olacak?’ listesi: Türkiye 5. sırada

Washington Post’un ‘2017’de nerede darbe olacak?’ listesi: Türkiye 5. sırada

HABER MERKEZİ – Washington Post gazetesinin 2017’de darbe olması muhtemel ülkeler sıralamasında Türkiye 5’inci sırada yer alıyor. 

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, “2017’de Nerede Darbe Olması Muhtemel?” başlıklı bir araştırmanın verilerini açıkladı.

Gazetenin araştırmasındaki hesaplamada Türkiye’deki başarısız 15 Temmuz darbe girişimi ile 2014 yılında Tayland’daki darbe de göz önünde tutuldu.

1960’dan 2017’ye kadar dünyada yaşanan tüm darbelerin listesinin çıkarıldığı araştırmada, mevcut liderin ne kadar süredir iktidarda olduğu, demokratik olarak seçilip seçilmediği ve ülkedeki yönetim biçimi gibi ana faktörlerle bir takım hesaplamalar yapıldı.

Hesaplamalar neticesinde 30 ülkenin bulunduğu bir liste çıkaran gazete, listenin ilk sırasına yüzde 12 oranı ile 2015 yılında darbe girişimine sahne olan Burundi’yi yerleştirdi.

Burundi’yi yine yakın zamanlarda başarılı ya da başarısız darbe girişimlerine sahne olan Tayland, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Çad takip etti.

Türkiye 5’inci sırada

Listenin 5’inci sırasında ise yüzde 10’luk darbe girişimi ihtimali ile Türkiye yer aldı. Buna göre Türkiye’de başarılı bir darbe girişimi olma ihtimali yüzde 4, başarısız darbe girişimi ihtimali ise yüzde 6.

Rusya da listede

Listede yer alması ilgi çeken diğer ülkeler ise 6. sıradaki Suriye, 20. sıradaki Rusya ve 22. sırada bulunan Ukrayna.