Ana SayfaGüncelWatsons’taki ‘çıplak arama’ davasında mağaza müdürüne 5 yıl hapis istemi

Watsons’taki ‘çıplak arama’ davasında mağaza müdürüne 5 yıl hapis istemi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da Watsons mağazasında çıplak aramaya ve fiziksel şiddete maruz bırakılan kız çocuğunun şikayeti üzerine mağaza müdürü hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Eyüp’te geçen yıl 26 Kasım’da Vialand Alışveriş Merkezi’ndeki (AVM) Watsons kozmetik mağazasında, çıplak aramaya maruz bırakılan B.C. isimli kız çocuğu mağaza görevlilerinden şikayetçi oldu.

Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında mağaza müdüründen de şikayetçi olan ve ifadesine başvurulan B.C. maruz kaldığı muameleyi şu sözlerle anlattı:

Mağazada pantolonum dizlerime kadar indirildi, bluzum ve iç çamaşırım sıyrılarak zorla arama yapıldı. Arama esnasında iki erkek güvenlik görevlisi de vardı. Onların da sadece arkalarını dönmeleri istendi. Depoda da kamera vardı. Mağaza müdürü bana sürekli ‘hırsızlık yaptın’ diyordu. Kafama vurarak ‘hırsız, terbiyesiz’ şeklinde hakaret etti.

“Düzen sağlanamadığı için soydum”

İfadesine başvurulan mağaza müdürü ise ‘özel güvenlik hizmetleri kanunu kapsamında üst arama dedektör veya X-ray cihazından geçirilerek yapıldığını bildiği halde gerekli düzen sağlanmadığı için’ genç kızı soyduğunu anlattı.

B.C.’yi darp ettiği iddialarını reddeden Zuhal A. hakkında ‘haksız arama’, ‘basit yaralama’ ve ‘hakaret’ suçları kapsamında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ne olmuştu?

İstanbul Eyüp’te bulunan Vialand AVM’deki Watsons’ta 26 Kasım günü B.C. isimli kız çocuğu hırsızlık yaptığı iddiasıyla çıplak aramaya maruz bırakılmıştı.

B.C, mağazaya elinde kendi rujuyla girdiğini, benzer bir ruja baktığını ve mağazaya ait ruju yerine bıraktığını ifade etmiş ancak mağaza müdürü ve güvenlik görevlisi tarafından hırsızlıkla suçlanarak mağaza deposuna çekildiğini anlatmıştı.

Burada çıplak arama ve hakarete maruz kaldığını belirtmişti. Olayın kamuoyunda tepki çekmesinin ardından Watsons boykutu ve çeşitli eylemler düzenlenmişti.

Gelen tepkiler üzerine mağaza yönetimi bir açıklama yayımlayarak yaşananlar için özür dilemişti.




Önceki Haber
KHK ile ihraç edilen akademisyen Aydın: ‘Düşlerimizin özgür kalması için’ didinmeye devam
Sonraki Haber
‘FIRAT KALKANI’ | Bab’da 1 asker daha yaşamını yitirdi, sayı 69'a yükseldi