Ana SayfaGüncel‘Yarım Kalmış Bir Şarkı’: Bobby Sands’i anlatan kitap Kürtçede

‘Yarım Kalmış Bir Şarkı’: Bobby Sands’i anlatan kitap Kürtçede

HABER MERKEZİ – IRA üyesi Bobby Sands’in yaşamını ve mücadelesini konu alan “Yarım Kalmış Bir Şarkı: Bobby Sands, IRA ve Açlık Grevi” kitabı, Kürtçe olarak okuyucu ile buluşuyor.

İrlanda Cumhuriyet Ordusu (IRA) üyelerinden Bobby Sands’in hayatının anlatıldığı Denis O’Hearn’ün “Yarım Kalmış Bir Şarkı: Bobby Sands, IRA ve Açlık Grevi” isimli kitabı okuyucu ile bu kez Kürtçe olarak buluşuyor.

“Stranek Nîvco Mayî: Bobby Sandes, IRA û Greva Birçîbûnê” ismi ile Amara Yayıncılık’tan çıkacak olan kitap, bugüne kadar birçok dile çevrildi.

Kitap, 27’nci yaşını açlık grevinde karşılayan Bobby Sands’in yaşamını ve mücadelesini konu alıyor.

Denis O’Hearn’ün kitabı, birincil kaynaklara başvurularak yapılan araştırma ve görüşmelere dayalı çok sayıda yeni materyal içeren bir çalışma olarak bu çarpıcı hayat hikâyesine ışık tutuyor.

Yazar, kitabına konu aldığı Bobby Sands’ın hikayesini yine kendisi tarafından kaleme alınan yazılarına dayandırıyor.

Basit ve çarpıcı anlatımıyla Sands, temsil ettiği değerlerin yaşam mücadelesini yansıtıyor.

IRA üyesi olarak gerçekleştirdiği eylemlerden dolayı 9 yıl cezaevinde kalan Sands, Kuzey İrlanda’da “H Blokları” adlı özel tip cezaevindeki baskıların son bulması, tek tip elbise dayatmasından vazgeçilmesi ve IRA mahkumlarına siyasi statü tanınması talebiyle yürüttüğü açlık grevinin 66’ncı gününde, 5 Mayıs 1981’de yaşamını yitirmişti.

Bobby Sands, o günden itibaren dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insana ilham veren bir direniş simgesi haline gelmişti.


Bu haberde dihaber’den yararlanılmıştır.

Previous post
Muammer Karaca Tiyatrosu çürümeye terk edildi
Next post
MUSUL OPERASYONU | Irak ordusu, batı yakasına operasyon başlattı