Ana SayfaGüncelYıldırım: ”Evet’ çıkarsa bittik’ diyorlar; biteceksiniz, başka yolu yok

Yıldırım: ”Evet’ çıkarsa bittik’ diyorlar; biteceksiniz, başka yolu yok

HABER MERKEZİ –Başbakan Binali Yıldırım yasak ve operasyonların ardından bölgedeki 23 ilde ‘özel bir kalkınma projesi’ uyguladıklarını açıkladı. Referanduma ilişkin de konuşan Yıldırım, “’Evet ‘çıkarsa biz bittik’ diyorlar. Biteceksiniz, başka yolu yok” dedi.

Ankara’da Çevre Projeleri Açılış Töreni’nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Nisan ayındaki referanduma ve ‘başkanlık sistemine’ ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Yıldırım, projelerde bahsetti, yasak ve operasyonların hedefi olan kentlere işaret eden Yıldırım “Hendekler, binaları yerle bir etti” dedi, şöyle devam etti:

Oradaki Kürt kökenli vatandaşlarımız evlerini terk etmek zorunda kaldı. Ama biz onların canına okuduk. Hepsini o şehirlerden çıkardık. Şimdi dışarıda da onlara hayat hakkı yok. Hangi deliğin arkasında olursa olsun bulup, teker teker çıkarıyoruz.

“Biteceksiniz, başka yolu yok”

Anayasa değişikliği referandumuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Yıldırım, şunları söyledi:

Şimdi aralarında ne konuşuyorlar. ‘Aman bu referandum, ‘Evet ‘ çıkarsa biz bittik’. Biteceksiniz, başka yolu yok. Ben bölgedeki vatandaşlarımı şunu söylemek istiyorum. Siz kimliğinizle gurur duyun. Kürtsünüz, Kürtlüğünüzden iftihar edin; ama PKK terör örgütünün sizinle ilgili hiçbir derdi yok. Bunların işi gücü, hayatı size zehir etmek.

Bölgedeki 23 ilde ‘özel bir kalkınma projesi’ uyguladıklarını söyleyen Yıldırım, “115 bin doğrudan eleman çalışacak” dedi.

“Seçim falan yok, bu bir referandum”

Bir kez daha referanduma değinen Yıldırım, bunun bir ‘seçim’ değil sadece ‘referandum’ olduğunu ifade etti:

Şimdi çıkmış konuşuyorlar. ‘Efendim, halk oylaması olursa Türkiye bölünür’. Türkiye, bölünmez kardeşim. Türkiye, 80 milyon vatandaşıyla tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet, kararımız ‘Evet’. 16 Nisan’da sandığa gideceğiz. Sanki ölüm kalım meselesi, sanki genel seçim oluyor. Seçimi daha 1 Kasım’da yaptık. Üzerinden 1,5 sene geçti. Seçim falan yok. Bu bir referandum.

Mevcut sistem cumhuriyet kuruldu, parlamenter sistem. Parlamenter sisteme 1923’ten bu tarafa bir bak. Sürekli problem. Problem iki yerde çıkıyor. Bir, zayıf iktidarlarda; ikincisi de cumhurbaşkanı seçiminde. Millet, sandıkta memleketi kimin yöneteceğine karar veremiyor. Veremediği için orada da Ali Cengiz oyunları başlıyor.