Ana SayfaGüncelYıldırım ‘Hayırcı’ listesine IŞİD’i de ekledi: Tek bildikleri ‘Hayır, istemezük’

Yıldırım ‘Hayırcı’ listesine IŞİD’i de ekledi: Tek bildikleri ‘Hayır, istemezük’

HABER MERKEZİ – 16 Nisan’da yapılacak ‘Başkanlık’ referandumuyla ilgili konuşan Başbakan Binali Yıldırım, bir kez daha ‘Hayır’ diyenleri hedef aldı, “Tek bildikleri işi yapıyorlar ‘Hayır, istemezük'” diye konuştu. Bab’da süren operasyona ilişkin de konuşan Yıldırım, “Bab büyük ölçüde kontrol altına alındı” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldırım’ın gündeminde 16 Nisan’daki ‘başkanlık’ referandumu ve Türkiye’nin ‘Fırat Kalkanı’ adı ile Suriye’de süren operasyonu ve bu operasyonun Bab ayağındaki son gelişmeler de vardı.

Konuşmasında daha önce olduğu gibi bir kez daha referandumda ‘Hayır’ diyecek olan muhalefeti hedef alan Yıldırım, daha önce sıraladığı ‘Hayırcılar listesi’ne IŞİD’i de ekledi.

Bab’daki son duruma ilişkin de konuşan Yıldırım, “Bab büyük ölçüde kontrol altına alındı” dedi.

Yıldırım’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Referandum

Türkiye muasır medeniyetler seviyesi hedefine ilerlerken mevcut anayasa milletimizin beklentilerini karşılamakta yetersiz kalıyor. Bu anayasa 1982 model, yolda kalıyor. Hayırcılar ‘Bir ittirirsek çalışır belki’ diyor. Çalışmaz kardeşim, milleti boşuna yormayın. Türkiye’yi karış karış geziyoruz, her durakta şunu görüyoruz; milletin aklını yalanlarla bulandırmaya çalışanlar yine başarılı olamamış. Vatandaş ne istediğini de, ne yapacağını da biliyor.

Biz ne zaman millete geldiysek, millet bize inandı, güvendi, evet dedi. Bir de hayırcılar var. Şimdi bunlar hayır kelimesinden sevimli iki şey üretirsek, milleti ikna ederiz zannediyorlar. Lafla peynir gemisi yürümez. Hele hayırcıların bindiği PKK, FETÖ gemisi hiç yürümez. PKK, FETÖ, DEAŞ, HDP hayır diyor. Bunlardan ses çıkmıyor, CHP ‘Niye böyle konuşuyorsun’ diyor.

Vatandaş hangi tercihini yapacaksa, yapacak. Terör örgütleri hayır dediği yerde benim vatandaşlarım aynı safta olmayacaktır. Bu ülkede terör örgütlerinin gittiği yolda giden hiçbir vatandaşımızın olduğunu düşünmüyorum. Terör örgütüyle topyekun mücadelede milleti hep yanımızda gördük, belini kırdık. Bekliyorlar ki, AK Parti bir açıklama yapsın da bir açıklama yapalım. Büyüyen, gençleşen Meclis, bu anlayışı kabul etmeyecek. Tek bildikleri işi yapıyorlar ‘Hayır, istemezük’.

Bu gazi Meclis, dayatılan cumhurbaşkanı adayı seçilsin diye 1973’te abluka altına alındı. Parti genel başkanları, milletvekilleri ölümle, sürgünle tehdit edildi. 119 turda cumhurbaşkanını seçemedi, bahane edilerek 80 darbesi yapıldı. Biz Türkiye’de demokrasinin başını öne eğdirecek bir olay daha yaşansın istemiyoruz. Milletin gücünün esas olduğu anayasayı millete götürüyoruz.

15 Temmuz’da sivil vatandaşlarımıza saldıran FETÖ ve avanesi hayır diyor. Polisimize, askerimize saldıran sivil vatandaşlarımızı öldüren bölücü PKK hayır diyor. Onların arkasına saklanan, sırtını onlara yaslayan bölücü HDP de hayır diyor. Ana muhalefet yöneticilerine ne demek lazım. Parlamento ortadan kalkıyormuş. CHP’nin resmi siyaseti AK Parti ne derse tam tersi şeklinde.

‘Bab büyük ölçüde kontrol altına alındı’

Ulusal güvenliğimizi sağlamak için sınır ötesinde de Fırat Kalkanı harekatımız da devam ediyor. Bu mücadeleden sonra Bab da büyük ölçüde kontrol altına alındı. En başından beri bu gayretlerimiz boşa gitmedi, amacına ulaştı. Ancak tedbiri asla elden bırakmayacağız.

Gülen’in iadesi

Uluslararası taşeron bir örgüt olan bu katil güruhu FETÖ takibimizdedir. Kamuda incelemeler, arındırmalar dikkatle devam ediyor. FETÖ ile bağlantısı ortaya çıkan kim olursa olsun gereği yapılıyor. Araştırmalar sırasında yeniden değerlendirme imkanı da getirdik. FETÖ elebaşısının iadesi için çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’de yaşanmış bir katliamın birinci derece sorumlusu ABD’de bir çiftlikte keyif içinde yaşayamaz, bu kabul edilemez. Bu darbe girişiminin planlayıcısının, azmettiricisinin bu olduğunu ABD’ye ilettik, kanıtları teslim ettik. Yeni yönetimin bu konudaki adımlarını bekliyoruz. ABD yönetimi tarafından bu terörist başının iadesi konusunda somut adımlar atılacaktır.

Ekonomi

Birkaç hafta içinde döviz kurunda bir hareketlenme oldu, kıyamet koptu. Şimdi yüzde 7-8’lik bir iniş var. Felaket tellalları sus pus. Küresel dalgalanmalarla başlayan oynaklık geçicidir, etkileri sınırlı kalacaktır. 2017 baharından itibaren Türkiye her alanda şaha kalkmaya devam edecek. Yazla birlikte ekonomide de, demokraside de ülkemizin ayakbağlarından kurtulacağız.

  'BAŞKANLIK' REFERANDUMU | Seçim sürecinin takvimi açıklandı



Önceki Haber
Torun Center iş cinayeti davasında mütalaa açıklandı
Sonraki Haber
Gezici Araştırma'dan 'referandum' anketi: Yüzde 51.1 'Hayır' diyor