Ana SayfaDünyaYıldırım’dan ‘Rakka’ açıklaması: Doğrudan operasyona girmeyeceğiz

Yıldırım’dan ‘Rakka’ açıklaması: Doğrudan operasyona girmeyeceğiz

HABER MERKEZİ – Olası ‘Rakka operasyonu’na ilişkin konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “ABD’nin de Türkiye’nin de askeri varlığı olacak. Doğrudan operasyona girmeyeceğiz, taktik destek vereceğiz, prensipte anlaşılırsa tabii” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya’nın Münih kentinden, Düsseldorf’a giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Olası ‘Rakka operasyonu’na ilişkin konuşan Yıldırım, şunları söyledi:

‘ABD’nin YPG ile hareket etmesi doğru olmaz’

El Bab’dan sonra Rakka’nın DEAŞ’tan kurtarılması konusunda bir teklifimiz oldu biliyorsunuz. PKK’nın uzantısı PYD-YPG ile hareket etmelerinin doğru olmadığını, bir terör örgütünün başka bir terör örgütüne karşı kullanılamayacağını söyledik. Bu, dostluğa sığmaz. ABD’nin yeni yönetimi, bu değerlendirmeleri zannediyorum dikkate alacak. Merkel’e de Almanya’yı da bu operasyona dahil edebileceğimizi söyledim.

‘Operasyona girmeyeceğiz’

Amerika-Türkiye ile birlikte yerel güçlerle, sivil direnişçilerle, ÖSO ile ve diğer milislerle bir olarak, onlar önde, biz de arkada…. ABD’nin de Türkiye’nin de askeri varlığı olacak. Doğrudan operasyona girmeyeceğiz, taktik destek vereceğiz, prensipte anlaşılırsa tabii. İmkan ve kabiliyetler gözden geçiriliyor.

  Ortadoğu uzmanı Henri Barkey: Rakka'da ABD-YPG ittifakı devam edecek

Almanya’nın gündeminden düşmeyen DİTİB imamlarına yönelik casusluk suçlamalarına ilişkin ise Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

Bu meselenin tırmandırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bir yanlış anlama var ve ortaya çıktı. Bizim açımızdan konu kapandı. Sürdürülmemesi gerekiyor bu meselenin. DİTİB aşırı akımları önleyen, İslam dinini dünyaya doğru anlatan, Türkiye Cumhuriyeti resmi imamlarının görev yaptığı çok prestijli bir kuruluş. Casusluk gibi bir suçla itham edilmesi doğru bir yaklaşım değil.

  DİTİB krizi büyüyor: Almanya'da Başbakan Yıldırım'a tutuklama istemi