Ana SayfaGüncelYüksek: Sandıkta öyle bir ders verelim ki bir daha bu yaptıklarını yapamasınlar

Yüksek: Sandıkta öyle bir ders verelim ki bir daha bu yaptıklarını yapamasınlar

HABER MERKEZİ – 16 Nisan’daki referanduma ilişkin konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Kürt illerinde referandumda çıkacak sonuçların ayrı bir önem taşıdığını söyledi “Sandıkta öyle bir ders verelim ki bir daha bu yaptıklarını yapamasınlar” dedi.

Van’daki ‘halk buluşması’nda Nisan ayında yapılacak olan ‘başkanlık’ referandumuna ilişkin konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Türkiye’nin ‘başkanlık sistemi’nden daha acil sorunlarının olduğunu söyledi.

İçinde bulunulan durumu ‘ev yanarken evi kimin idare edeceğini konuşmaya’ benzeten Yüksek, bunun ‘ayıp’ olduğunu belirterek öncelikle evdeki yangının söndürülmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye’nin en acil probleminin Kürt sorunu olmasına rağmen bu durumun göz ardı edildiğini dile getiren Yüksek, önceliğin yaşanan acılar ve akan kanın durdurulması olduğunu ifade etti.

“Hiçbir tuzağa düşmeyin”

Yüksek, referandum sonucunun önemine ise şu sözlerle dikkat çekti:

Bu anayasa geçmezse AKP kendi sınırları içine çekilir ve uzlaşma arayışına girer. Anayasayı MHP ile birlikte geçirirse, şu ana kadar yaptıkları işler ortada. İki yıldır bir kere barış, çözüm ağızlarından çıkmadı. Böyle bir ittifakla ülkeyi nereye götürebilirler? Ülkeyi daha büyük savaşa sürükleyecekler. Oyunlar, dolaplar çevirebilirler. Hiçbir tuzağa düşmeyin. Bu dönem asla bir kriz, kaos dönemi oluşsun istemiyoruz. Kesinlikle rahat bir ortamda referandum olmalı.

“Öyle bir ders verelim ki…”

“Önümüze bir sandık geliyor, öyle bir ders verelim ki bir daha bu yaptıklarını yapamasınlar” diyen Yüksek, Kürt illerinden çıkacak sonucun önemine ise şöyle dikkat çekti:

Bizim kentlerimizde çıkacak sonucun ayrı bir önemi olacak. Hükümet şunu görsün, sen Kürdün hakkını hukukunu tanıyacaksın. İstediğin sistemi kurabilirsin ama Kürt sorununu çözeceksin; vazgeçmediğimizi, demokrasi içinde çözmek istediğimizi göstereceğiz. ‘Hayır’la hükümete bu mesajı vereceğiz. Tersi bir durumda inkarcıların eli daha da rahatlar.

Öcalan çağrısı

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın koşullarına da dikkat çeken Yüksek, “İmralı kapılarını açın, özgür koşullarda müzakere ve diyalog olsun” dedi.