Ana SayfaGüncelZihinsel engelli 3 öğrenciye istismarda bulunan öğretmene 75 yıl hapis istemi

Zihinsel engelli 3 öğrenciye istismarda bulunan öğretmene 75 yıl hapis istemi

HABER MERKEZİ – İzmir’de zihinsel engelli üç kadın öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu için tutuklanan Şevket Gülenç isimli öğretmen hakkında 75 yıl hapis cezası istendi.

İzmir’in Bornova Körfez Özel Eğitim Merkezi’nde zihinsel engelli 3 kadın öğrenciye cinsel istismarda bulunan öğretmen 61 yaşındaki öğretmen Şevket Gülenç hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

İddianameye göre, tutuklu bulunan Gülenç hakkında 75 yıl hapis cezası isteniyor.

İddianamede yer alan ifadelere göre 14 yıldır okulda eğitim gören yüzde yetmiş engelli 22 yaşındaki T.Ç., okul bahçesinde dolaşan kadın öğretmene yaşadıklarını anlattı. B.K. ise benzer bir ifade verirken, yüzde 90 engelli E.Y. de kendini ifade edemediği için yaşadıklarını tam olarak anlatamadı.

Kadınların cinsel istismarın yanı sıra şiddete maruz kaldığını, korkutulduğunu söyleyen ailelerin avukatı Necmiye Ece Uncu, “Bu olayın tamamen aydınlatılması, çocukların mağduriyetinin giderilmesi ve zanlının en ağır cezayı alması için çaba göstereceğiz” dedi.

3 Mart’ta görülecek davada İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da müdahil olma kararı aldı.

  Zihinsel engelli 3 öğrenci öğretmen tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı

 

Previous post
Bir yılda 40 bin kadın işsiz bırakıldı
Next post
1915’ten BUGÜNE | Arjantin'de cuntacıları yargılayan bir Ermeni