Ana SayfaGüncel13 yaşındaki erkek çocuğa cinsel saldırı

13 yaşındaki erkek çocuğa cinsel saldırı

HABER MERKEZİ: Antep’teki bir lokantaya giren erkek çocuğu, dükkan çalışanları tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı. Olay, görüntüleri kayda alan saldırganların bu görüntüleri çocuğun arkadaşına izletmesiyle ortaya çıktı.

Antep’in Nizip ilçesinde döner yemek için bir lokantaya giren 13 yaşındaki erkek çocuğu, dükkan çalışanları Mahmut B. ve Mustafa Ç. tarafından tecavüze uğradı.

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, Çocuğun Çocuk İzleme Merkezi’nde verdiği ifadeye göre cinsel istismarda bulunan saldırganlar kendisine “ne olduğunu” bilmediği haplar verip bayılmasına sebep oldu.

Lokantadan ayrılmak istediğini söyleyince zorla alıkonduğunu ifade eden erkek çocuk, başka sözlü cinsel tacizlere de maruz bırakıldığını, kendisine zorla görüntüler izletildiğini anlattı.

Çocuğun ifadesine göre Mahmut B. ve Mustafa Ç. kendisini aynı zamanda darp etti ve olaydan kimseye bahsetmemesi için boğazına bıçak dayadı.

Tecavüzden hayatta kalan*(Rape Survivor) çocuğun arkadaşının ifadesinde de Mustafa isimli şahsın ona olay görüntülerini izlettiği yer aldı.

Arkadaşı, şikayetçi olması konusunda tecavüzden hayatta kalan arkadaşını ikna ettiğini söyledi.

Döner dükkanının sahibi olduğunu ifade eden Mustafa Ç., suçlamaları kabul etmedi, tecavüzden hayatta kalan çocuğun eski dükkan çalışanı olduğunu ve çalıştığı sırada çocuğu “sadece darp ettiği” için iftira atıldığını söyledi.

Mahmut B. ise emniyet sorgusunda suçlamaları kabul ederken mahkemedeki ifadesinde reddetti.

Savcı, sanıkların suçlarının sabit olduğunu ifade ederek her iki sanığın da “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”  ve “cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamalarından cezalandırılmasını istedi.

“Saldırganlara 39’ar yıl indirimsiz ceza”

Öte yandan Antep Barosu, Antep Barosu Çocuk Hakları Birimi ve Antep Barosu İnsan Hakları Merkezi, tecavüzden hayatta kalan çocuğun, olayın duyulmasının ardından, Nizip’te de sözlü tacize uğradığını ifade ederek davaya müdahillik talebinde bulundu.

Ancak Baro’nun müdahillik talebini reddeden mahkeme, sanıkların toplam 39’ar yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Cezalarda herhangi bir indirim de yapılmadı.


* Tecavüzden hayatta kalan (Rape Survivor): ‘Mağdur’, ‘kurban’ gibi kelimeleri kullanmadan anlatmak için literatüre yeni giren bir tanım.