Ana SayfaDünya19 yaşındaki bir genç, 130 ülkede 14 milyar ağacın dikilmesini sağladı

19 yaşındaki bir genç, 130 ülkede 14 milyar ağacın dikilmesini sağladı

HABER MERKEZİ – 19 yaşındaki Felix Finkbeiner, kurduğu ‘Gezegen için Dik’ girişimi ile 130 ülkede 14 milyar ağacın dikilmesin

Felix Finkbeiner isimli bir genç iklim değişikliğine karşı 1 milyon ağaç dikmeyi 9 yaşındayken hedeflemişti.

Şimdi ise Felix’in bu hedefi hayallerinin de ötesine geçti. Kurduğu Plant for the Planet (Gezegen için Dik) girişimi ile 130 ülkede 14 milyar ağacın dikilmesine yardımcı oldu.

İlkokulda bir ödev için çalışırken Felix, en sevdiği hayvan olan kutup ayılarının iklim değişikliği tarafından nasıl etkilendiğini araştırdı. Daha sonra iklim değişikliğine karşı yapılacakları araştırırken Kenyalı aktivist Wangari Maathai ile karşılaştı.

Maathai’nin 30 yılda 300 milyon ağacı toprakla buluşturduğu ve bunun için Nobel Ödülü kazandığı kampanyasından etkilenen Felix, ödevinde ağaçların önemine dikkat çekti ve vatandaşı olduğu Almanya’da 1 milyon ağaç dikeceğini vaat etti.

İlk ağacı okulunun bahçesine diken Felix, 13 yaşına geldiğinde Almanya’da 1 milyonuncu ağacı dikmişti.

Gezegen için Dik girişimi Birleşmiş Milletler’in (BM) de dikkatini çekti ve ‘Milyar Ağaç’ kampanyası tarafından yönetilmeye başlandı. Organizasyon aynı zamanda ilk bilimsel ağaç sayımını da yaparak, NASA’nın ağaçların ne kadar karbon tuttuğunu araştıran çalışmasına da yardımcı oldu.

19 yaşındaki Felix ve organizasyonu Gezegen için Dik, şimdi çoğu 9 ile 12 yaş arasında olan 55 bin iklim elçisine eğitim verdi. Artık BM, Felix’in kampanyası ile beraber gezegendeki herkes için 150 ağaç dikmeyi planlıyor.


Kaynak: Yeşilist