Ana SayfaDünya8 MART | New York’ta kadınlara ‘Trump’ müdahalesi: 13 gözaltı

8 MART | New York’ta kadınlara ‘Trump’ müdahalesi: 13 gözaltı

HABER MERKEZİ – New York’ta yüzlerce kadın 8 Mart’ta “Kadınsız bir gün” sloganıyla meydanları doldurdu. Eylemlerini Trump’ın otelinin önünde devam ettirmek isteyen kadınlara müdahale eden polis 13 kişiyi gözaltına aldı.

New York’ta yüzlerce kadın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Central Park önünde toplandı.

‘Kadınsız bir gün’ sloganı ile uluslararası kadın grevine ses veren kadınlar işe değil meydanlara akın etti. Eyleme katılan kadınların pek çoğu kırmızı kıyafetler giydi.

Amerikanın Sesi’nde yer alan habere göre New York’taki bazı iş yerleri kadınlara izin verirken bazı yerlerde ise kadınlar grev hakkını kullandı.

Eylemin organizatörlerinden Cassady Findlay ‘kadınsız bir gün’ temalı protestonun bir ay önce yapılan ‘göçmensiz bir gün’ protestosunun devamı olduğunu ve amaçlarının ise “kadınların sosyo-ekonomik sisteme, ücretli veya ücretsiz olarak çalışan emekçi kadınların topluma yaptıkları katkının büyüklüğünü göstermek olduğunu” belirtti.

Ayrıca kadınlar günü dolayısıyla New York’un finans merkezi Wall Street’in sembolü olan Boğa heykelinin önüne bir kız çocuğu heykeli yerleştirildi.

Heykel Fortune 500’e dahil olan şirketlerin kadrolarına daha çok kadın alınması ve kadınlara daha iyi iş şartları verilmesi için başlatılan kampanyanın sembolü olarak bir ay boyunca sergilenecek.

Trump’ı protesto eden kadınlara gözaltı

Sabah saatlerinde Central Park’ta başlayan eylem, öğleden sonra Washington Square Parkı’nda yapılan bir protesto ile devam etti.

Kadınlar, başkan Donald Trump’ın sahibi olduğu otelin (Trump Hotel Plaza) önünde oturma eylemi başlattı.

Aralarında ‘Kadınlar Günü’ yürüyüşünün organizatörlerinden Tamika Mallory, Linda Sarsour, Carmen Perez ve Bob Bland’de bulunduğu 13 protestocu, öğleden sonra, Columbus Meydanı’nda yaptıkları oturma eylemi sırasında gözaltına alındı.

Polis tarafından organizatörlerin ikişer kişilik hücrelerde birkaç saat tutulduktan sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

  8 MART | Kadınlar hakları için dünyanın sokaklarında
  Türkiye'den fotoğraflarla 8 Mart