Ana SayfaDünyaABD teyit etti: Demokratik Suriye Güçleri operasyonda yer alacak

ABD teyit etti: Demokratik Suriye Güçleri operasyonda yer alacak

HABER MERKEZİ – Rakka’ya yönelik operasyona ilişkin ABD’den yapılan son açıklamada YPG’nin operasyondaki rolü bir kez daha teyit edildi. ABD Sözcüsü John Dorrian, operasyonun, öncülüğünü YPG’nin yaptığı Demokratik Suriye Güçleri’yle beraber yürütüleceğini ifade etti. ABD’li Sözcü ayrıca Suriye’ye yaklaşık 400’e yakın ek asker konuşlandırıldığını da doğruladı.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka operasyonunda yer alacağı ABD tarafından bir kez daha teyit edildi.

Türkiye’nin ısrarla Rakka operasyonunda yer almasına karşı çıktığı DSG’nin harekatta olacağına ilişkin açıklama operasyonun ABD Sözcüsü Col John Dorrian’dan geldi.

Dorrian, yerel kuvvetlerin DSG ve DSG’nin bünyesinde yer alan Suriye Arap Koalisyonu olduğunu belirtti.

Türkiye’nin durumu

Dorrian ayrıca Türkiye’nin Rakka’yı özgürleştirme operasyonunda yer alıp almayacağı sorusuna da “Askeri ve diplomatik düzeyde görüşmelerimiz devam ediyor” yanıtını verdi.

ABD askerleri

Öte yandan ABD’nin ağır toplarla silahlanmış yüzlerce deniz piyadesi de IŞİD’e karşı yürütülen Rakka operasyonuna katılmak için Suriye’ye ulaştı.

Buna dair de açıklamalarda bulunan Sözcü Dorrian, topçu birliği ve komandoların bir kaç gün önce bölgeye vardığını fakat birliklerin operasyonun ön cephesinde rol almayacaklarını açıkladı.

Dorrian Reuters’e verdiği demeçte “Toplamda 400’e yakın bir kuvvetten bahsediyoruz. IŞİD’in Rakka’da yenilgisini hızlandırmak için geçici bir süre için orada bulunacaklar” bilgisini paylaştı.

Plan Obama döneminde yapıldı

Deniz Piyade Birlikleri’nin Suriye’ye konuşlandırılması planının Obama yönetiminde yapıldığı ve geçtiğimiz ay yeni yönetime de sunulduğu düşünülüyor.

Obama yönetimi döneminde yürürlüğe konan yasaya göre ordu maksimum 503 ordu mensubu personel Suriye’de konuşlandırabilir. Fakat yapılan bu son görevlendirme geçici olduğundan yürürlükte olan yasanın belirlediği rakam kapsamına dahil edilmiyor.

ABD Kuveyt’e de asker gönderecek

ABD aynı zamanda IŞİD’e karşı yürütülen savaşta hazırda tutmak için yüzlerce askeri hizmet personelini Kuveyt’e yollamaya da hazırlanıyor.

  ABD: YPG'yi desteklemeyi sürdüreceğiz, PKK ile aralarında bağlantı yok
Previous post
Açlık grevi öncesi Gülmen ve Özakça gözaltına alındı
Next post
François Ozon'ın tüm filmleri İstanbul Modern'de