Ana SayfaDünyaAB’den Türkiye’ye Deniz Yücel tepkisi

AB’den Türkiye’ye Deniz Yücel tepkisi

HABER MERKEZİ – AB Komisyonu Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanmasına sert tepki gösterdi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’ya girmesinin yasaklanması talep edildi.

Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in ardından Avrupa Birliği (AB) Komisyonu da duruma tepki gösterdi.

AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn, Die Welt gazetesine verdiği beyanatta “Türkiye’nin hukuk devleti ilkelerine bağlı kalması gerektiğini, çok sayıda gazetecinin tutuklanmasından ve terör ile mücadele yasasının uygulanmasında fark gözetilmesinden büyük endişe duyduğunu” söyledi.

Yücel’in tutuklanamsının endişelerinde ne kadar haklı olduklarını gösterdiğini belirten Hahn, şöyle konuştu:

Avrupa Birliği üye adayı Türkiye’nin özellikle medya ve fikir özgürlüğü alanlarında demokrasi ve hukuk devleti prensiplerine uyması gerektiğini defalarca vurgulamıştır.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin son dönemlerin en büyük gerginliği ile karşı karşıya olduğunu söylemişti. Gabriel, gazeteci Yücel’in tutuklanmasının ‘gereksiz’ ve ‘ölçüsüz’ olduğunu belirtmişti.

Öte yandan durum hakkında Almanya Hükümeti’nin tutumunu aktarmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi’nin Almanya Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı.

  Gazeteci Deniz Yücel'in tutuklanmasına Almanya'dan tepkiler

Erdoğan’ın Almanya’ya girmesi yasaklanmalı

DW Türkçe’nin haberine göre Alman Sol Parti milletvekili Sevim Dağdelen, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk hükümet yetkililerinin Almanya’ya girmesinin yasaklanmasını’ talep etti.

Alman Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Dış Politika Sözcüsü Hans-Peter Uhl ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 16 Nisan referandumundan önce Almanya’ya gelebileceğine dair haberlerle ilgili olarak, “Hele Yücel olayından sonra Erdoğan’ın miting yapmak için Almanya’ya gelmesi söz konusu olamaz. Erdoğan’ın otokratça ve anti demokratik politikaları ve ‘başkanlık diktatörlüğü’ tesis etme girişimi Türkiye’yi felakete sürüklemektedir” dedi.