Ana SayfaGüncelAKP istedi, Seçim Kurulu harekete geçti: HDP’nin sandık başkanları tek tek iptal ediliyor

AKP istedi, Seçim Kurulu harekete geçti: HDP’nin sandık başkanları tek tek iptal ediliyor

HABER MERKEZİ – AKP’nin başvurusu üzerine HDP’nin sandık kurulu başkanları tek tek iptal ediliyor. Dün Nusaybin’de HDP ve CHP’den 24 kişinin sandık başkanlığı iptal edilirken, bugün de Batman’da 40 kişinin “saygın kişilik olmadıkları” gerekçesiyle sandık başkanlıkları iptal edildi.

16 Nisan’daki referanduma sayılı günler kala AKP’nin başvurusu üzerine Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) sandık kurulu başkanlıkları tek tek iptal ettiriliyor.

AKP’nin başvurusu

Partinin İstanbul Güngören ilçe örgütünün ilçe 1’inci Seçim Kurulu’na yaptığı başvuru sonrası Güngören 1’inci İlçe Seçim Kurulu’na bağlı sandıklarda görev yapacak olan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) ve HDP’li sandık kurulu başkanlarının haklarında soruşturma olup olmadığının araştırılması istendi. Başvuruda yer alan ifadeler şu şekilde:

[…]CHP ve HDP adına kuradan çıkan sandık kurulu başkanları ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılıklarından haklarında soruşturma veya kovuşturma olup olmadığı hakkında bilgi alınması ve bilgi alınanlar hakkında soruşturma veya kovuşturma olanların listelerden çıkarılmasını arz ve talep ederiz.

AKP’nin bu başvurusu sonrasında dün sadece Nusaybin’de HDP ve CHP’den 24 kişinin, bugün ise Batman’da 40 kişinin “saygın kişilik olmadığı” “örgütle ilişkilendirildiği” ve “haklarında soruşturma açıldığı” gerekçesiyle sandık başkanlıkları iptal edildi.

Listelerin açıklanmasının ardından Batman merkezde sandık başkanlığı kurulu için seçilen 200’den fazla kişi ise Eğitim-Bir-Sen ve çeşitli kamu kuruluşlara üye memurlar.

HDP’nin itirazları reddedildi

HDP de konuyla ilgili açıklamasında buna dikkat çekiyor:

Batman’da AKP İl Örgütleri tarafından Sandık Başkanlığı Kurulu için belirlenen listelerde seçilmiş 200’den fazla kişinin Batman Eğitim-Bir-Sen ve çeşitli kamu kuruluşlarına üye memur olduklarını tespit ettik.

dihaber, HDP’nin yaşananlar üzerine yaptığı itirazların dikkate alınmadığını da aktarıyor. Öyle ki yaşananlar üzerine HDP Batman il örgütünün Seçim Kurulu itirazda bulunuldu ancak Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yapılan itirazı reddetti.

Previous post
'Homofobi' kelimesini üreten Weinberg yaşamını yitirdi
Next post
Kenya plastik poşetleri yasaklıyor