Ana SayfaGüncelAlmanya’dan Erdoğan’a: Daha yargılama başlamadan Yücel’in ‘terörist’ olduğunu nasıl iddia edebiliyorsun?

Almanya’dan Erdoğan’a: Daha yargılama başlamadan Yücel’in ‘terörist’ olduğunu nasıl iddia edebiliyorsun?

HABER MERKEZİ – Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, tutuklu gazeteci Deniz Yücel konusunda Türk hükümetinin verdiği sözleri tutmadığını belirterek, “Erdoğan daha yargılama başlamadan Yücel’in terörist olduğunu nasıl iddia edebiliyor?” diye sordu.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye’de yargının bağımsızlığı konusunda şüphelerini dile getirerek, hükümeti eleştirdi.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre Gabriel, Türkiye’de tutuklu bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in Alman diplomatlarla görüştürülmesi konusunda verilen sözlerin tutulmadığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şu soruyu yöneltti:

Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iddia ettiği gibi bir hukuk devletiyse o zaman Erdoğan daha yargılama başlamadan Yücel’in terörist ve ajan olduğunu nereden biliyor ve bunu nasıl iddia edebiliyor?

Der Spiegel dergisine konuşan Almanya Dışişleri Bakanı, Türkiye hükümetinin bizzat verdiği sözlere rağmen henüz hiçbir Alman diplomatın Deniz Yücel ile görüşemediğini kaydederek de “Türk Başbakanının sözüne artık güvenemeyeceksek, bu hayal kırıklığı yaratır” dedi.

Türkiye’nin ‘sözleri’

Gazeteci Yücel 27 Şubat’tan beri İstanbul Silivri Cezaevi‘nde “terör propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten” tutuklu bulunuyor.

Alman hükümeti Deniz Yücel tutuklandığından bu yana kendisiyle görüşmek için diplomatik yolları deniyor.

Der Spiegel’in haberine göre, Dışişleri Bakanlığı’nın 13 Mart’ta sözlü nota vermesi ve Alman Büyükelçisinin perşembe günü de dahil bir kaç kez Türkiye hükümet yetkilileriyle görüşmesine karşın bir gelişme kaydedilemedi.

Dışişleri Bakanı Gabriel’in Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile hafta ortasında bir telefon görüşmesi daha yaptığı ve Çavuşoğlu’nun bu konuda devreye gireceği konusunda söz verdiği belirtiliyor.

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım’ın 4 Mart’ta Alman mevkidaşı Angela Merkel ile telefon görüşmesinde, Alman Dışişleri temsilcilerinin Yücel’i ziyaret edebileceğine yönelik söz verdiği bildirilmişti.

 

Previous post
Mültecilere yönelik 'nefrete ortak olma': Yalan bilgiler üzerinden yürütülen ırkçılığa karşı kampanya
Next post
Alman istihbaratının 'şüphesi' var: Darbenin arkasında Gülen'in olduğuna ikna olmadık