Ana SayfaGüncelAlmanya’nın yeni Cumhurbaşkanı’nın ilk konuşması: Deniz Yücel’i serbest bırakın

Almanya’nın yeni Cumhurbaşkanı’nın ilk konuşması: Deniz Yücel’i serbest bırakın

HABER MERKEZİ – Henüz göreve gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, ilk konuşmasındaTürkiye’ye çağrıda bulundu, tutuklu gazeteci Deniz Yücel’in serbest bırakılmasını istedi. ‘Nazi’ yaftalamalarını da kınayan Steinmeier, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nazi karşılaştırmalarına son vermesini talep etti.

Bugün Alman Federal Meclisi ve Eyalet Temsilciler Meclisi’nin ortak oturumunda yemin ederek görevine resmen başlayan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, yemin ettikten sonra yaptığı konuşmada Türkiye’ye yönelik mesajlar verdi.

Deutsche Welle Türkçe’deki habere göre Federal Meclis’te konuşan Cumhurbaşkanı Steinmeier, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Nazi uygulaması’ benzetmesini kınadı ve Türkiye’de tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel’in serbest bırakılmasını talep etti.

Steinmeier konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Ağza alınmaz Nazi benzetmelerinden vazgeçin, Türkiye ile ortak olmak isteyenlerle bağları kopartmayın” çağrısında bulundu.

Erdoğan’dan “hukuk devleti ile medya ve gazetecilik özgürlüğüne saygılı olmasını” talep eden Cumhurbaşkanı Steinmeier, ayrıca “Deniz Yücel’i serbest bırakın” ifadesini kullandı.