Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Artık her yer Khalkedon’: Betül Celep direnişine ‘Hayır’ çalışmasıyla devam edecek

‘Artık her yer Khalkedon’: Betül Celep direnişine ‘Hayır’ çalışmasıyla devam edecek

HABER MERKEZİ – KHK ile işinden ihraç edilen Betül Celep, 66 gündür Kadıköy’de sürdürdüğü işe dönme mücadelesini ‘Hayır’ı örgütleyerek’ devam edeceğini açıkladı.

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile İstanbul Kalkınma Ajansı’ndaki işinden 6 Ocak’ta ihraç edilen Betül Celep 66 gündür Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda sürdürdüğü mücadelesini başka bir boyuta taşımak için sonlandırdı.

Celep’in açıklama yaptığı eyleme Sarya Müzik Topluluğu erbaneleri ve şarkılarıyla eşlik ederken, çok sayıda kadın katıldı.

Eylemde sık sık, “KHK varsa direniş var”, “Hayırdan sonra KHK yenilecek”, “Betül Celep yalnız değildir” ve “KHK’ler zulümdür, zulümler son bulsun” sloganları atıldı.

“Açık denize atlamak gibiydi”

Direnişini, “açık denizlerin orta yerine iradi olarak atlamak gibiydi” diyerek nitelendiren Celep, şunları söyledi:

Bu denizde ilk kulacımı attım ve KHK meselesi özelinde dalgalanmanın yaratılmasına katkı sundum diyebilirim. Memlekette süre giden tüm diğer direnişlerin meşruiyetini destekleyen, sokağa çıkmak için cesaret aşılayan, KHK meselesinin kamuoyunda daha derinlikli ele alınmasına ön ayak olan bir çizgi sergilediğime inanıyorum” diye ifade etti.

Betül Celep’in direnişinin 66. gününden bir fotoğraf

“Duvarı yıkacak bir dalga mümkün”

Yarından tezi yok, arkadaşlarımla beraber ‘Hayır’ı örgütleme işine zamanımı ayıracağım. Ama biliyoruz ‘Hayır’ demek yetmez. 16 Nisan’dan sonra da hayat devam ediyor ve tepemize çöreklenen karabasan gitgide büyüyor. Referandumdan ne çıkarsa çıksın 2017 yılının OHAL koşullarında geçeceği ve memleketin KHK ile yönetilmeye devam edeceği güçlü bir öngörü.

‘Hayır’dan sonrasında denizin orta yerindeki, KHK duvarının inşasına devlet tüm hızıyla sürdürecek. Direnişlerle yaratılan dalgalanmanın henüz bu duvarı aşacak bir biçime evrilmediğini görüyor, biliyoruz. Dolayısıyla KHK ile ihraç edilenleri bir araya getirecek ve başta bu insanların acil ihtiyaçlarını giderecek bir yapı ihtiyacı önümüzde duruyor. Ancak bu yapı ile birlikte ve aşağıdan örgütlenmelerle duvarı yıkacak bir dalganın yaratılması mümkün.Tüm kadınlara çağrı yapan Betül Celep konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Her yer Khalkedon, her yer direniş”

Bundan sonra bu çağrının yankılarını takip edecek ve sizlerin kapısını ben çalacağım. Demem o ki, artık her yer Khalkedon, her yer direniş.


Kaynak: dihaber