Ana SayfaGüncelAtilla Taş: Kendimi Kafka’nın Dava adlı romanında gibi hissediyorum

Atilla Taş: Kendimi Kafka’nın Dava adlı romanında gibi hissediyorum

HABER MERKEZİ – Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan aralarında Atilla Taş’ın da bulunduğu 25’i tutuklu toplam 29 sanığın yargılandığı dava görüldü. Hukuka güveninin kalmadığını söyleyen Taş, “Hukuk ve adalete öyle susadım ki kendimi Kafka’nın Dava isimli romanında hissediyorum” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından basın – yayın kuruluşlarında çalışanlara yönelik başlatılan soruşturma kapsamında tutuklananların yargılandığı dava bugün görülmeye başlandı.

Aralarında Atilla Taş, Murat Aksoy, Mutlu Çölgeçen ve Gökçe Fırat’ın da bulunduğu 25’i tutuklu toplam 29 sanığın yargılandığı duruşmaya CHP Milletvekilleri Şafak Pavey, Selina Doğan, Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve yurtdışından gelen çok sayıda gazeteci de katıldı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada attığı tweetler gerekçe gösterilerek tutuklanan Atilla Taş kimlik tespiti sırasında yöneltilen mesleğiniz sorusuna, “Eskiden şarkıcıydım, şimdi gazetecilikten tutukluyum” diye cevap verdi.

Avukatın talebine ret

Sanıklar Atilla Taş ve Murat Aksoy’un avukatı, Mahkeme Başkanı İbrahim Lorasdağı’nın soruşturma safhasında Atilla Taş, Murat Aksoy, Mutlu Çölgeçen ve Gökçe Fırat’ı tutukladığını anımsattı. Bu nedenle reddi hakim talebinde bulundu. Heyet, bu talebi reddederek sanık savunmalarına geçti.

“Sizin gibi bir hakim tarafından tutuklandım”

Savunmasında “Sizin gibi bir hakim tarafından tutuklandım” diyerek Lorasdağı’na gönderme yapan Atilla Taş şu ifadeleri kullandı:

Olağanüstü dönemlerden geçiyoruz ama bu olağanüstü hukuksuzlukları gerektirir mi? Hukukun sağlıklı işlediğine zerrece güvenim yok. Sizi gördüğümde de hukuka olan son umudum gitti.

“Tek bir örgüte üye oldum”

Hayatında tek bir örgüte üye olduğunu onunda CHP olduğunu ve bununla gurur duyduğunu söyleyen Taş:

ByLock, Eagle hiç kullanmadım. İlk defa bu davayla duydum. Hiç maklube yemedim, Bank Asya’da hesabım yok. Yurtlarında kalmadım. Müslümanım ama namaz kılmıyorum.

“Ham çökelekten yargılansam daha mantıklı”

Hukuk ve adalete öyle susadım ki kendimi Kafka’nın Dava isimli romanında hissediyorum diyen Taş devamla şunları aktardı:

Muz cumhuriyetinde yaşadığımı bilseydim o tweetleri yazmazdım. Hükümeti eleştirmenin terör suçu olduğunu bilmiyordum. 40 yıl apolitik yaşarken başıma taş düştü de hayatım renklensin diye gideyim bir örgüte üye oldum mu dedim? Ham çökelekten yargılansam bana daha mantıklı gelir.

Duruşma diğer sanıklık savunmaları ile devam etti.