Ana SayfaGüncelBahçeli’den Almanya’ya: Türkiye kaynarsa Berlin yanacaktır

Bahçeli’den Almanya’ya: Türkiye kaynarsa Berlin yanacaktır

HABER MERKEZİ – Almanya’nın referandum mitinglerini engellemesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çıkışına ‘Türk ruhu’ adına destek veren ‘referandum ortağı’ MHP lideri Devlet Bahçeli, “Avrupa duy sesimizi” dedi ve ekledi: “Türkiye kaynarsa Berlin yanacaktır, Türkiye kaybederse Londra kaosa yatacaktır.”

Partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya’nın AKP’li bakanların ülkede yapacağı referandum etkinliklerini yasaklanmasına tepki gösterdi.

”MHP 16 Nisan’da millet için ‘evet’, devlet için ‘evet’, cumhuriyet için ‘evet’, Türklüğün bekası için ‘evet’ diyecektir. ‘Evet’, sözde Kürdistan paçavrasına ses çıkaramayan, Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi olduğunu söyleyen CHP’ye cevaptır” diye konuşan Bahçeli, Türkiye’nin ‘Misak-ı Milli’nin nabız atışının duyulduğu her yerde olması gerektiğini’ ifade etti ve “Kerkük ve Musul’un statüsü konusunda gereği neyse yapılmalıdır” dedi.

“Türkiye bölgedeki milli varlığına yönelik risklerle karşı karşıyadır” diye devam eden Bahçeli, Almanya’nın AKP’li bakanların ülkede yapacağı referandum etkinliklerini yasaklanmasına ilişkin ise özetle şunları söyledi:

Tarihte bugünkünden daha zor günler yaşadık. Türkiye küresel dengedir. Türkiye kaynarsa Berlin yanacaktır, Türkiye kaybederse Londra kaosa yatacaktır.

Hala mı Haçlı aklı, hala mı Türk düşmanlığı serviste? Avrupa Türklüğünün Türkiye’deki demokratik süreçlere katılımı en doğal ve yasak hakkıdır.

Almanya Başbakanı yanlıştan dönüş yaparak gerilimi artıracak eylem ve adımlardan kaçınmalıdır. Türk milleti birdir, Türkiye düşmanca tutumlara karşı tek yürektir. Avrupa duy sesimizi. Türk hükümeti yalnız değildir.