Ana SayfaGüncelYAŞAM EYLEMİ | Ben çok iyi bir…….

YAŞAM EYLEMİ | Ben çok iyi bir…….

 


AYTÜL HASALTUN


Herkese merhaba.

Bedenlerinizin ne kadar müthiş olduğunun ve bazı organların gece gündüz demeden çalıştığının farkındasınızdır mutlaka. Mesela kalp. Peki bu kadar iyi çalıştığı halde ona yeteri kadar özeni gösterdiğinizden emin misiniz? Mesela arada sırada işlerini birazcık da olsa hafifletmeyi düşünmez misiniz? Kalp demişken, örneğin etrafınızdaki her şeyi kontrol altına almayı bırakıp daha az stres ile sevgili kalbinizi birazcık rahatlatmaya ne dersiniz? Mesela siz bulaşık makinasını sizden başkası doldurduğunda, nasıl doldurulduğunu kontrol edip hatta üzerine beğenmeyip değişiklik yapanlardansanız sizin için alarm zilleri çalıyor demektir. Görev ve sorumlulukları beraber yaşadıklarınızla paylaşmaya ne dersiniz.

Bedeninize özen göstermek o kadar da zor değildir. Ama evet siz dünyanın yükünü omuzlamışken diş fırçalamak bile külfet olacaktır. Onun için biraz zaman ayırın. Eğer evdeyseniz iyi bir kahvaltının ardından ve işe güce çok da dalmadan önce aktif meditasyon diyebileceğimiz bir eylemsellik gününüzün kesinlikle daha odaklı geçmesini sağlayacaktır. Hareket ettiğiniz için salgıladığınız mutluluk hormonlarını saymıyorum bile. Dışarıda çalışıyorsanız da eve döndüğünüzde ve yemeğe ve işe güce saldırmadan önce bir yarım saati dinlenmeniz ve farkındalığınızı arttırmanız için kullanabilirsiniz.

Yeteri kadar boş bir alanın ortasına gelin ve durun. Gözlerinizi kapatın. Önce ayaklarınıza dikkatinizi verin ve hatırlayın; ayaklarınızla yeryüzüne bağlanıyorsunuz. Ayaklarınızın altından sizi yeryüzüne bağlayan kökler olduğu düşünün. Ve sonra başınızın tepe noktasını düşünün ve başınızla gökyüzüne bağlandığınızı unutmayın. Omuzlarınızı biraz hareket ettirip sonrasında gövdenizin iki yanında rahatlıkla sarkmasına izin verin. Mümkün olduğunca zihninizi susturup şimdi ve burada ne haldesiniz onu gözlemleyin. Acıyan, gergin, katı bir yeriniz var mı? Bedeninizde bir değişiklik hissettiğinizde peşine düşmeniz sizi koruyacaktır. Çünkü birçok hastalık başlangıç aşamasında çok net mesajlar verir. Her şey normal ise sizi tanımlayan olumlu bir cümle kurup bu cümle ile beraber biraz doğaçlama hareket edin.

Nezaket, cesaret ve iyilikle kalın…


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'No Başkanlık No Cry'dan 'Hayır'lı dans
Sonraki Haber
ÇGD ödülleri sahiplerine verildi, Demirtaş ve Yüksekdağ'dan törene mesaj