Ana SayfaGüncelBerkin Elvan mezarı başında anıldı

Berkin Elvan mezarı başında anıldı

HABER MERKEZİ – Berkin Elvan, ölümünün üçüncü yıldönümünde Feriköy’deki mezarı başında anıldı. Anmada konuşan baba Sami Elvan, 6 Nisan 2017’de görülecek olan davayı sahiplenme çağrısı yaptı.

Berkin Elvan, 16 Haziran 2013’te, Gezi direnişinde Okmeydanı’nda polisin gaz fişeğiyle vurulduktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölümünün üçüncü yıldönümünde Feriköy’deki mezarı başında anıldı.

Saat 14.00’te mezar başında başlayan anmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ali Şeker, Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Nuri Günay, Dilek Doğan’ın annesi Aysel Doğan, Elvan ailesi ve çok sayıda yurttaş katıldı.

bianet’in haberine göre anmada konuşan baba Sami Elvan şunları söyledi:

Bugün Berkinimizi uğurlayışımızın 3’üncü yılı. Berkinimizin başında buluştuk. Türkiye karanlık günlerden geçiyor. İşte bu yüzden geleceğimiz için buradayız.

Berkin’in katillerden hesap sorma mücadelesi bu zifiri karanlıktan çıkmak için önemlidir. Anısına da sahip çıkmalıyız. Emri ‘ben verdim’ diyen  herkes hesap vermelidir. Tüm bu zifiri karanlıktan çıkış için önemlidir.

6 Nisan 2017’de davamızı sahiplenmeye çağırıyoruz. Tetiği çeken ve çektirene hesap sormak için Çağlayan’a bekliyoruz.

Kürtçe ve Türkçe ağıt  yakılan anmanın ardından Gülbeng okundu ve Okmeydanında Berkin Elvan için lokma dağıldı.


  Berkin Elvan'ın babası: Burada öldürülmüş bir çocuk var ve o yargılanıyor